0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vita spindlar i källaren: Det ligger bakom fenomenet

Vita spindlar i källaren: Det ligger bakom fenomenet

Har du sett orörliga vita spindlar i din källare? Detta är ett fenomen som kan berätta mycket om din källare. Oroa dig inte: du behöver inte köra iväg djuren — de är redan döda. Vad är det med de vita spindlarna i källaren?

Hur kommer vitbelagda spindlar till?

Det är en nästan kuslig syn: källartaket, och kanske väggarna också, är täckta med spindelnät. I den sitter orörliga, snövita spindlar — i vissa källare till och med flockar. Normala medel mot spindlar i källaren fungerar inte här, eftersom djuren faktiskt redan är döda. Egentligen är det så kallade darrande spindlar, som de flesta känner från sin källare.

Men varför ser djuren så konstiga ut? Om du tittar närmare ser du att spindelns kropp är täckt med ett vitt lager. I själva verket är det mögel. Detta hoppar från väggarna till spindlarna som fortfarande lever. När djuren växer tappar de också sina skinn, vilket gör att de blir av med mögel. Men efter att tillväxten är klar kan mögeln då helt angripa djuren, vilket gör att de dör och lämnas kvar i källaren som vita spindlar.

Vad avslöjar de vita spindlarna om källaren?

De vita spindelliken förekommer nästan uteslutande i mycket gamla källare. De bisarra liken av spindlar kan hittas i välvda vinkällare med ett stampat lergolv. Så de berättar några saker om källaren:

  • Källaren är för fuktig.
  • Källaren är kraftigt angripen av minst en typ av mögel.
  • Källaren är i stort behov av en upprustning.

Om du upptäcker spindlarna vid en hembesiktning, se därför till att ta dem som ett dåligt tecken på att bostaden i fråga har ett fuktproblem. Vid tveksamhet skulle ett köp innebära en komplex och dyr mögelsanering. Hittar du spindlarna i ditt eget hem är de också ett varningstecken som du bör ta på allvar: din källare måste skyddas bättre mot fukt, eftersom mögeln redan har spridit sig mycket i den.

Weiterlesen:
Källare som förråd » Finns det en minimistorlek?
Ссылка на основную публикацию