0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Granitvasken har vita fläckar? Detta ska göras mot det

Granitvasken har vita fläckar? Detta ska göras mot det

Vita fläckar bildas främst på mörka granitvaskar och de kommer – så klart – från vattnet. Men varför är de vita fläckarna på granitvaskan så ihållande? Du kan ta reda på här, och naturligtvis hur du tar bort dem.

Vatten lämnar kalkfläckar

Det är bara naturligt att ett handfat kommer i kontakt med vatten. Och vattnet innehåller kalk också. Kalkavlagringarna kan bilda moln, men även rejäla kanter. Faktum är att de är särskilt synliga på en mörk granitvask. Att de dyker upp beror förmodligen på att du inte rengör din diskbänk regelbundet. Det är bäst att tvätta och torka diskhon en gång om dagen.

Medel mot de vita fläckarna

Det kan mycket väl vara så att du fortsätter att rengöra diskbänken, men de vita fläckarna försvinner ändå inte. Nu är frågan: vad använder du för att rengöra diskbänken? Tvättmedel håller dem i allmänhet rena, men det gör inget mot äldre vattenfläckar. Du kan prova ättiksbaserade rengöringsmedel, men bara på ett handfat av Silgranit kompositmaterial, inte på ett handfat i natursten.

Det är bäst att prova en huskur, till exempel bakpulver. Med denna gnider du lätt över stenen. Detta kommer till en början att blekna fläckarna men inte permanent eftersom när diskbänkens yta har torkat kommer de att dyka upp igen, kanske lite blekare än tidigare.

För att få diskbänken riktigt ren bör du använda ett knep: olja.

Olja för impregnering

Oljan gör inte nödvändigtvis rent, men det gör att de vita kalkfläckarna försvinner. Förutsättningen är att du inte längre känner av kalken.

Weiterlesen:
Förvara bananer i kylen » Ingen bra idé?

Efter rengöring med kalkborttagningsmedel, gnid in diskhon med olivolja eller annan matolja. Detta kommer att impregnera graniten och ge den en blank yta. Oljeskiktet förhindrar också att vattenfläckar bildas igen omedelbart på graniten.

Förnya oljeskiktet vid behov, men minst var 2-3 månad. Håll diskbänken ren och torr under tiden. Då dyker inte de vita fläckarna upp i första hand.

Ссылка на основную публикацию