0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Förläng hörnventilen

Förläng hörnventilen

Köksplanering och nödvändiga anslutningar som el eller vatten går inte alltid ihop. Hörnventilerna kan därför inte heller vara lämpliga. Här visar vi dig alternativen för att förlänga vinkelventilen.

Veränderungen bei der Betrachtung der Küche

Under de senaste decennierna har köket blivit allt mer i fokus för alla som bor i hushållet. Idag sysslar man därför med frågor som en köksö – ja eller nej. Klassisk köksplanering är med andra ord för «normalt» för många människor. Det finns dock ett problem. Det finns olika kopplingar i kök:

  • konventionella 220 V-uttag
  • Trefasström 400 V (tidigare strömström 380 V)
  • kallvattenanslutning
  • varmvattenanslutning
Rekommendation

Cornat krom kranförlängning 1/2 tum x 30 mm, TEC382401
5,29 EUR

Det är här

Ett exempel på ändringarna finns i anslutningarna till diskmaskinen. Ju äldre en befintlig byggnad är, desto mer sannolikt är det att rätt anslutningar inte finns tillgängliga.

Diskmaskin eller offset diskho — vinkelventil passar inte längre

Men det händer också mycket runt diskbänken. Konventionellt installeras hörnventilen på en höjd av mellan 52 och 56 cm från golvkanten. Förutom de sällsynta fallen att dessa dimensioner och installationer inte har utförts korrekt, är det idag mycket vanligt att diskbänkar inte installeras i avsett läge.

Sätt att förlänga vinkelventilen

Med ett L-format kök vill fler och fler installera det till exempel i hörnet på de två L-benen. Men då passar inte vinkelventilerna på varm- och kallvattenledningar längre. Nu finns det i princip två alternativ för att lösa detta problem:

  • Montera en förlängning mellan vinkelventilen och vattenkranen eller blandaren
  • Installera en förlängning mellan vinkelventilen och vattenledningen
Rekommendation

Kranförlängning 1/2″, mässing, anslutningsförlängning, beslag, gängfäste
7,50 EUR

Det är här

Gör vinkelventilen längre mellan ventilen och blandaren (kranen)

Att förlänga vinkelventilen till blandarkranen är det enklaste och därför föredragna alternativet. Varje blandare eller kran som du vill installera i köket är utrustad med stålbelagda tryckslangar. Om diskbänken och vinkelventilen är installerade som standard är de två slangarna (kallt och varmvatten) tillräckligt långa.

Weiterlesen:
Borra emalj » Så fungerar det

Men om de är för korta erbjuder specialbutiker och byggvaruhus även tillägg. Dessa är extra slangar som enkelt installeras mellan vinkelventilen och kranens relevanta slang. Se till att anslutningarna passar ihop (anslutningar med integrerad tätningsring eller med överfallsmutter och insatt tätning).

Rekommendation

Xavax förlängningsslang för tvättmaskin och diskmaskins inloppsslang, knäcktålig…
16,90 EUR

Det är här

Förläng mellan vinkelventil och vattenanslutning

Det här alternativet är mer komplext. Samtidigt finns det olika lösningar. Det finns stållinor som passar vattenanslutningen (vanligtvis 1/2-tum). Dessa kan köpas på metervara och fästs helt enkelt på väggen med klämmor eller fästen. Alternativet till detta är vinkelventiler, som redan är utrustade med en förlängning. Fackhandeln erbjuder här ett brett utbud av lösningar.

tips och tricks
Om det inte finns tillräckligt med utrymme i själva området runt vinkelventilen, d.v.s. vid vattenanslutningen, eftersom ventilen sticker ut för långt, erbjuder fackhandeln även särskilt små och plana vinkelventiler. Om en diskmaskin ska anslutas kan man använda en kombiventil med flera anslutningar och sedan förlänga den till nästan valfri längd med hjälp av en flexibel tryckledning.
Ссылка на основную публикацию