0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Balkongens vindskydd

Balkongens vindskydd

Det kan bli ganska blåsigt framför allt på en balkong. Ibland är ett vindskydd viktigt för att du ska trivas på balkongen. Vid eftermontering av ett balkongvindskydd måste dock många aspekter beaktas, som vi har sammanfattat för dig nedan.

Särskilt en balkong är ofta dragig och blåsig

På grund av det speciella läget, nämligen högt och på en husfasad, kan balkonger vara i ett särskilt utsatt läge med hänsyn till vinden. Det handlar oftast inte om så små saker som duken som har sprängts eller askan som hela tiden blåser ur askkoppen. Det kan vara ganska irriterande och obehagligt om det finns ett konstant eller frekvent starkt drag.

Rekommendation

Ultranatura sidomarkis Maui, utdragbar sidoväggsmarkis, sidorullgardin för balkong, terrass och…

Det är här

Ett vindskydd till balkongen är då ett måste

Här kan ett vindskydd till din balkong hjälpa till. Du kan dock inte nödvändigtvis fästa någon typ av vindskydd på din balkong enligt dina idéer. Det beror på många olika faktorer:

  • Byggrättslig situation (ett vindskydd kan representera en förändring av byggnadsstrukturen eller fasaden)
  • Krav som ställs av hyresvärdar, byggnad eller ägarledning (upprätthålla en enhetlig fasad)
  • Hänsyn till den egna individuella situationen
  • andra uppgifter som vindskyddet kan behöva uppfylla
  • Fästmöjligheter för stora vindskyddsområden när hård vind kan råda

Byggregler och lagar om balkongvindskydd

Byggreglerna ska kontrolleras först. Beroende på hur ditt vindskydd för balkongen blir kan de statliga byggreglerna i den federala staten där du bor ge information om detta. Men det kan också finnas särskilda krav på kommunal nivå, som finns i utvecklingsplanen.

Hyresvärdar, fastighets- och fastighetsförvaltningsbolag och deras synpunkter

Därutöver finns villkor som ställs av hyresvärden, ett byggnads- eller fastighetsförvaltningsbolag. Exempelvis bestämmer en ägargemenskap ofta med majoritet hur en fasad ska se ut eller hur konstruktionsåtgärder som vindskydd för balkongen ska kunna genomföras.

Weiterlesen:
Renovera trappor » Dessa metoder finns

Rekommendation

Vattentät presenning lätt utomhus klar presenning utomhusfönster, balkong, växtskydd PE…
30,90 EUR

Det är här

Ofta behöver bara vissa villkor uppfyllas

Det kan till exempel innebära att en vind- eller insynsskydd för balkongen måste fästas utan borrning. Men det kan också finnas krav och föreskrifter vad gäller material, färger eller omfattningen av ett vindskydd. Detta måste du då hålla dig som lägenhetsinnehavare såväl som hyresgäst.

Om balkongens vindskydd inte bara ska skydda mot vind

När dessa frågor är klarlagda handlar det om vilka andra krav som ställs på balkongvindskyddet. Ska det vara en insynsskydd för balkongen samtidigt? Men du kan också sikta på en värmeisolerande eller skuggeffekt för rummen bakom. Det kan också vara önskvärt att vindskyddet bara ska hålla ute hård vind, men ändå kan ge tillförsel av frisk luft.

Rekommendation

HENGMEI 180X140cm Balkong Sekretessskärm Solskydd Persienner Vertikal markis Vattentät…
41,99 EUR

Det är här

Vad är ett balkongvindskydd lämpligt för boende?

Efter att ha besvarat dessa frågor är olika vindskyddsalternativ utvalda som vindskydd. Med några av dessa alternativ måste dock även din personliga situation och balkongens läge beaktas. Om du till exempel ofta är borta från hemmet i veckor i taget av professionella skäl är växter säkert fel val. Du måste överväga det underhåll som krävs för ett naturligt vindskydd av växter.

Rätta sakerna

Men även en norrsida eller en särskilt solig och skuggig balkong tillåter inte nödvändigtvis varje växt som du föreställer dig som ett vindskydd. Om du dessutom har ont om tid eller kanske inte är särskilt skicklig med händerna kanske du vill ha en permanent nästan underhållsfri installation. Till exempel av plast istället för trä. När allt kommer omkring måste du regelbundet måla en vind- eller insynsskydd som en träbalkong.

tips och tricks
Glas och akrylglas är material som i allt större utsträckning används som insynsskydd i samband med trä- och metallramar. Du kan göra dem genomskinliga, men du kan också göra dem otransparenta. Mer om detta kan du ta reda på i internjournalen under «Balkong med vindskydd av plexiglas» eller akrylglas och «Balkong med vindskydd i glas».
Ссылка на основную публикацию