0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Effektivt och hållbart — vindkraftverket på ett familjehem

Effektivt och hållbart — vindkraftverket på ett familjehem

Valet av hållbara energier är otaliga nuförtiden — inte konstigt med stigande energipriser och större miljömedvetenhet. I den här artikeln får du lära dig hur du kan generera el med ett privat vindkraftverk och om detta köp är värt besväret.

Hur ser ditt eget vindkraftverk ut?

Moderna vindkraftverk för småhus imponerar med en enkel, diskret exteriör och monteras på taket. En rotor är inrymd i ett cirkulärt hölje som alltid vänder sig mot den rådande vindriktningen. Som med ett konventionellt vindturbin omvandlas rotorns varv till elektricitet med hjälp av en generator. Denna kan enkelt rymmas i källaren eller ett förråd.

Starkt platsberoende

Det är välkänt att de flesta hållbara energikällor är platsberoende. När det gäller vindkraftverk är detta beroende dock särskilt uttalat, eftersom endast ett fåtal regioner är «försedda» med tillräckligt med vind för att göra detta system lönsamt. Även solcellsanläggningar är säkrare i denna mening, eftersom de producerar energi även när solens strålar är svaga.

När är ett vindkraftverk värt det?

Vindkraftverk är särskilt populära i norra Tyskland, främst i kustområden. Anledningen: stark, frekvent vind ser till att systemen snabbt betalar för sig, förser hushållet med el och i många fall även producerar överskottsel. Du kan sälja detta för en avgift på för närvarande 9,1 cent per kW — en lönsam affär.

Inköpspriset för ett vindkraftverk är initialt lägre än förväntat: Med utgångspriser från cirka 3.000 XNUMX euro är det betydligt billigare än jämförbara energier, men system av högre kvalitet rekommenderas på grund av längre hållbarhet och bättre stabilitet.

Andra användningsområden

Ett vindkraftverk i ett familjehus behöver inte nödvändigtvis användas för direkt elproduktion, utan kan ta över vissa deluppgifter i elsystemet, till exempel varmvattenberedning. Om du är intresserad av ett sådant system bör du söka individuell rådgivning för att hitta den mest förnuftiga tillämpningen.

tips och tricks
Jämför de olika modellerna av ett vindturbin och bestäm dig för en effektiv och högkvalitativ modell. Investeringar i billiga och möjligen sämre system kan ställa till problem redan efter några år och förstöra nöjet med grön el.
Weiterlesen:
Klinker till prefabricerade hus » Vilka fördelar erbjuder de?
Ссылка на основную публикацию