0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vilket trä är lämpligt för en arbetsbänk?

Vilket trä är lämpligt för en arbetsbänk?

Om du funderar på att köpa eller bygga en arbetsbänk själv måste du välja rätt virke. Alla träslag är inte lämpliga för påfrestningarna från en arbetsbänk och det är därför det är så viktigt att välja en lämplig art. Vår guide ger dig den viktigaste informationen.

Krav på arbetsbänksträ

Precis som när du planerar en träskåp är det viktigt för en arbetsbänk att du använder rätt virke. Den valda panelen bör ha följande egenskaper:

  • inte för styv för att förhindra splittring
  • tålig
  • resistent
  • robusta

En tjocklek på minst 40 mm är mycket viktig för att den ska bli tillräckligt tung. Träpaneler som är för lätta gör att arbetsbänken välter. Glöm inte heller att olja in arbetsbänken. Detta gör den mer motståndskraftig mot syror, oljor och hög belastning.

Lämpliga träslag

1. Massivt trä

Om du väljer ett massivt trä behöver du faktiskt inte oroa dig för arbetsbänkens hållbarhet. Massiva träslag tillåter till och med användning av en arbetsbänk, vilket andra träslag inte tillåter. Ett av de klassiska massiva träslagen för en arbetsbänk är den vanliga boken, som har använts för detta ändamål i århundraden. Den har de idealiska egenskaperna, inklusive hårdhet, för att fungera som din arbetsbänk. Ekträ är också mycket lämpligt, som är lika robust, men kostar lite mer.

Du måste själv ta reda på om exotiska träslag som teak eller robinia fungerar. Eftersom de har liknande egenskaper som bok och ek borde det inte vara några problem att använda dem. Framför allt erbjuder de en helt annan stil om man siktar på det.

2. Bänkskivor

Klassiska köksbänkar eller de du använder till skrivbord kan användas som ett alternativ till massivt trä. Ibland är de till och med gjorda av massivt trä, vilket gör det ännu enklare att använda. Var särskilt uppmärksam på rätt tjocklek och yta. Den ska inte vara blank eller slät eftersom det är helt olämpligt för en arbetsbänk.

Weiterlesen:
Automatsvarv - TOP rekommendationer & guide att köpa

3. Multiplexpaneler

Multiplexpaneler är lika effektiva. De är ett ganska billigt alternativ eftersom de är plywoodpaneler. Eftersom de består av flera lager är funktionen som arbetsbänk fortfarande given.

Ссылка на основную публикацию