0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Terrassplattor — vilka passar?

Terrassplattor — vilka passar?

Råden i byggvarubutikerna är ofta otillräckliga när det gäller altanplattor. Om man ska lägga med fogar eller utan är ofta nästan en trosfråga. Dessutom måste du välja mellan belagda och obelagda paneler.

Är en skarv nödvändig mellan panelerna?

Det beror på marken. En absolut plan yta, som en betonggolvplatta, kan inte fungera. Därför kan panelerna inte röra sig och du behöver inte nödvändigtvis en fog.

Men om terrassplattorna läggs på marken och bäddas in i grus där kan marken fungera. Speciellt när det är frost blir det rörelse i plattorna. Om de lades här utan fog kunde de tryckas mot varandra och gå sönder eller flagna av i kanterna.

Belagd eller obelagd — vilket är bättre?

Belagda paneler är naturligtvis dyrare. Du måste dock också rengöra mindre och bör inte rengöra dessa plattor med en högtryckstvätt ändå.

Beroende på vilken typ av beläggning som väljs kan terrassplattan också vara något hal. Risken för att halka på grund av fukt kan ökas avsevärt med belagda paneler.

Poäng som avgörs för urval

  • Beläggning av panelerna önskas?
  • Behöver du skarvar mellan de enskilda panelerna?
  • På vilket underlag kan respektive panel läggas?
  • Hur hög är konstruktionshållfastheten som är möjlig på plats?
tips och tricks
Har du redan en betongplatta framför vardagsrumsfönstren måste du vara uppmärksam på bygghöjden. Det ska fortfarande finnas plats för lite grus under plattorna, annars får du limma fast dem i undergolvet.De flesta uteplatsplattor är cirka två centimeter höga, så kolla om du klarar av den höjden plus cirka två centimeter grus.
Weiterlesen:
Stegflykten » definition, material & världsberömda exempel
Ссылка на основную публикацию