0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Verkstadsutrustning

Verkstadsutrustning — En liten köpguide

Bra verkstadsutrustning, som vanligtvis består av en arbetsbänk eller verkstadsvagn med arbetsyta, väggskåp eller högskåp och en perforerad vägg för verktygen, hör hemma i varje hobbyverkstad. För att du också ska kunna arbeta professionellt hemma, presenterar vi idag några uppsättningar av denna kompletta verkstadsutrustning.

Våra rekommendationer

#1

Küpper verkstadsutrustning 170 cm gråblå

generella dimensioner
170×60 cm (BxD) Höjd flexibel
Färg
Grå + Blå (Ultramarin)
Antal dörrar
5
antal lådor
3
perforerad vägg
Ja
jämförelsepris
Pris/set = ca 454,00 €
454,00 €

Köp det på Amazon

Küppers verkstadsutrustning är 170 cm bred och 60 cm djup. Dess höjd är flexibel tack vare det separata hängande skåpet. Väggskåp med perforerad vägg och arbetsbänk medföljer. Totalvikten är endast 76 kg och det finns 5 års garanti. Denna uppsättning är idealisk för att lagra små delar och ha dem till hands när som helst.

Kunderna valde denna verkstadsutrustning eftersom den har kompakta mått och är lätt att ta emot. Det låga priset och det goda utförandet tilltalade också köparna.

#2

Ondis verkstadsutrustning 240 cm grå antracit

generella dimensioner
240x205x60 cm (BxHxD)
Färg
Grå + antracit
Antal dörrar
8
antal lådor
7
perforerad vägg
Ja
jämförelsepris
Pris/set = ca 949,00 €
949,00 €

Köp det på Amazon

Denna kompletta verkstadsutrustning från Ondis består av tre arbetsbänkar, tre väggskåp och två perforerade väggar. På grund av de olika dimensionerna är du mycket flexibel i arrangemanget. Färgen på verkstadshyllorna är grå och antracit. Med en total bredd på 240 cm kan många små delar rymmas och verktyg och stora maskiner kan reserveras redo att handhas på den perforerade väggen. Det medföljer även några krokar för den perforerade väggen.

Enligt kundrecensioner föredrog köpare denna installation eftersom den är mycket robust och har gott om lagringsutrymme. Kunderna beskrev uppsättningen som bra valuta för pengarna.

Weiterlesen:
Gipsskivaankare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

#3

HBM verkstadsutrustning 263 cm grå antracitröd

generella dimensioner
263x204x51 cm (BxHxD)
Färg
Grå + antracit + röd
Antal dörrar
8
antal lådor
10
perforerad vägg
Ja
jämförelsepris
pris/set = ca.

Köp det på Amazon

Med verkstadsutrustningen från HBM kan arbetsstycken bearbetas mycket bra tack vare den robusta designen. Färgen på lådskåpen och arbetsbänkarna är grå, antracit och minimalröd. Små delar och mindre maskiner kan förvaras inom bekvämt räckhåll på den perforerade väggen. Med 8 luckor och 10 lådor erbjuder setet gott om förvaringsutrymme och utrymme för dina verktyg. Djupet är mindre än standard vid 51 cm, men ändå bra för att arbeta.

Kunderna valde denna kompletta verkstadsutrustning på grund av det stora förvaringsutrymmet och den utmärkta och stabila kvaliteten.

köp kriterierna

perforerad vägg

En perforerad vägg är viktig för att ordna dina verktyg och maskiner överskådligt och inom räckhåll. Du vill trots allt kunna arbeta snabbt och effektivt med ditt nyförvärv. Med krokar som är lätta att sätta in har du den perfekta hållaren för dina verktyg och småsaker. Beroende på vilken enhet som ska fästas fixeras krokarna snabbt var som helst på den perforerade väggen och är redo att användas.

lagringsutrymme

Det är oftast stora mängder verktyg, maskiner som små apparater och stora maskiner samt många små delar i en verkstad eller hobbyrummet som kräver lämpligt utrymme. Om verkstadsvagnen och verkstadshyllorna har tillräckligt med utrymme kan du enkelt få plats med allt. Hyllor erbjuder extra utrymme och kan till och med köpas och installeras senare snabbt och enkelt från många leverantörer.

Höjdjustering av arbetsbänken

Det finns nu många tester som rekommenderar en viss höjd på arbetsytan. För att kunna arbeta ergonomiskt här måste arbetsbänken vara höj- och sänkbar. Detta görs vanligtvis av fötter, som är försedda med en tråd. Att skruva loss dessa delar höjer arbetsbänken i enlighet därmed. Detta gör att du kan anpassa arbetsbänken optimalt till din höjd. Uppriktning görs också på detta sätt så att arbetsytan blir jämn.

Weiterlesen:
Slipa sågen » Så här blir den skarp igen

generella dimensioner

Detta kriterium är vanligtvis det första som beaktas när det gäller inköp av ny verkstadsutrustning. När allt kommer omkring måste arbetsbänken med tillhörande lådskåp passa perfekt in i ditt utrymme. Eftersom varje centimeter ofta är avgörande bör du mäta det nya utrymmet exakt innan du köper det. Om verkstadsutrustningen levereras och inte får plats i det planerade utrymmet är detta mer än irriterande. Var därför mycket uppmärksam på dessa dimensioner redan från början.

bänkskivan

Bänkskivan är en viktig del av verkstadsutrustningen. Du utför ditt arbete på denna arbetsyta, varför den ska vara stabil och okänslig för ibland svåra skador. Ibland monteras även ett skruvstycke, varför bänkskivan måste vara tillräckligt tjock för att den ska kunna fästas ordentligt. Håll därför alltid ett öga på typ och kvalitet på arbetsytan samt tjockleken så att den uppfyller dina krav.

Fast eller mobil

Verkstadsutrustning behöver inte alltid vara permanent installerad. Det finns även ett stort antal produkter som är utrustade med mobil verkstadsvagn och lådskåp på hjul. Detta ger dig stor flexibilitet vad gäller placering. Mobila anläggningar är vanligtvis billigare, men har ofta inte den robusta kvaliteten som fasta varianter. Beroende på dina krav, utrymmesbehov, mobilitetsbehov och budget kan du fatta ditt eget beslut här.

Video: Bygg din egen verkstadsutrustning

Häufig gestellte Fragen

Vad ska man ta hänsyn till vid planering?

När du planerar din verkstadsutrustning bör du tänka efter. Förtydliga vad verkstaden behövs till, vilken plats som finns tillgänglig, vilka maskiner du behöver, om elen räcker till eller vilken arbetsyta du behöver. Med lämplig planering kommer ditt projekt från den nya verkstaden att bli en framgång.

Vilka verktyg hör hemma i verkstaden?

Detta beror på vilket arbete du vill göra. Det finns en del standardutrustning som borde finnas som skiftnyckel, hammare, skruvmejsel, fil, såg eller ett skruvstäd. Specialanordningar som t.ex B. en bänkslip eller den handhållna cirkelsågen ska du bara köpa om du verkligen behöver dem.

Vilka kända tillverkare säljer verkstadsutrustning?

Kända tillverkare av dessa kompletta verkstadsanläggningar inkluderar Küpper, Güde, Datona, Ondis, HBM och Kraftmeister.

Kan jag täta arbetsytor senare?

Den efterföljande tätningen av bänkskivor i din verkstad är givetvis möjlig, trots allt vill du ha en arbetsyta som tål påfrestningar som mekaniska belastningar och ämnen som olja eller fett under lång tid. Med rätt tillvägagångssätt kan du skydda ditt trä. Se den här artikeln för en mer detaljerad procedur.

Hur är det med garantin?

Med ny verkstadsutrustning har du flerårig garanti från tillverkaren. Men om du utför felaktiga modifieringar av utrustningen kan den bli ogiltig. Om du är osäker, fråga tillverkaren. Det finns max en garanti för begagnade föremål. Vanligtvis ingår dock inget av detta i ett privat köp.

Kan jag bygga en arbetsbänk själv?

Med lite manuell skicklighet och rätt material och verktyg kan du enkelt bygga din egen arbetsbänk. I järnaffären hittar du allt du behöver för ditt projekt. För att säkerställa att du kan bygga din egen verkstadsutrustning har vi sammanställt användbara instruktioner åt dig i följande artikel.

tillbehör

Förvaringssystem 1152×780 mm

Förvaringssystem för väggmontage 1152×780 mm

62,99 €

Köp det på Amazon

Om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme i din nyinrättade verkstad är detta förvaringssystem det perfekta tillskottet. Vägghyllan har storleken 1152×780 mm och innehåller en mängd verktygshållare, staplingslådor, hällhyllor och förvaringskärl. Detta gör att du kan hålla dina verktyg och smådelar överskådligt ordnade och klara till hands. Skruvar, muttrar och spikar hittar sin idealiska förvaringsplats.

Perforerad verktygstavla 120×60 cm

Denna perforerade vägg från FIXKIT ger dig extra utrymme för dina verktyg och hjälpmedel. Elementet, som väger 6,42 kg, är tillverkat av metall och har måtten 120x60x2 cm. Metallen och färgen är av hög kvalitet och mycket robust. Detta system kan utökas när som helst. Setet består av tre enskilda delar, som kan monteras ihop eller separat.

Ссылка на основную публикацию