0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tapetsera en gammal skinnsoffa med tyg

Tapetsera en gammal skinnsoffa med tyg

Även om det snarare är undantaget kan en skinnsoffa klädas med tyg. En gammal soffa kan räddas på detta sätt, speciellt om den är kraftigt smutsig. Det bör noteras att det organiska delmaterialet inte utvecklar ett «eget liv». Som ett alternativ kan även ett matchande överdrag sytt som ett överdrag fungera.

Orsaker och materialegenskaper

Vätskor som trängt in i läder genom åren kan så småningom leda till en grad av nedsmutsning som inte längre går att få bort. Vissa typer av läder ser slitna ut efter en viss livstid och går inte längre att reparera. Som ett tredje skäl kan en förändring i personlig smak också vara orsaken till att en skinnsoffa förvandlas till en tygsoffa.

I princip kan det gamla läderöverdraget användas som överdrag till det nya tygöverdraget. Det bör noteras att inga bon av organisk smuts därigenom fångas in. Det beror dock också på vilken typ av tyg det färska tyget har. Ju mer andningsbart tyget är, desto bättre «gör» lädret under. Smidigt täckt hårt läder är lika lätt att täcka som syntetiskt läder i sig.

formning och förberedelse

Med grova och löst klädda skinnsoffor måste man ta ställning till om textilöverdraget ska vara löst eller stramt. För att undvika stötar och «klumpbildning» måste den elastiska deformerbarheten hos det befintliga läderöverdraget fixeras i alla fall.

Antingen vadderas ett mellanskikt med skuminlägg, till exempel tas lädret bort, eller så sträcks och fästs ett material med en konsistens som liknar läder och fäster precis som lädret. För att göra detta måste alla fästelement demonteras.

Hur man stoppar en skinnsoffa med tyg

  • sofftyg
  • Eventuellt nya naglar och knappar
  • klädselrengörare
  • saxar
  • lädernålar
  • tråd och garn
  • Måttband
Weiterlesen:
Ta bort fläckar från soffan » De bästa huskurerna

1. Städning

Lädret måste befrias från alla ämnen som kan leda till biokemiska reaktioner, även innerst inne, om det inte tas bort. Använd alkoholbaserade rengöringsmedel för klädsel och låt dem verka länge.

2. Vaddering

Dra antingen upp tyget precis som lädret och ta bort skyddsfästena. Med skuret skum kan du anpassa stoppningen och ändra formen som du vill.

3. Referens

Du kan behöva fästa det nya tygöverdraget på fler ställen än lädret. Med detta förknippar du ämnets irrande och rapning.

tips och tricks
Ett måttbeställt plagg i form av ett överdrag är tvättbart och kan alltid blöda lädret.
Ссылка на основную публикацию