0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

vattenavhärdare

Vattenavhärdare — En liten köpguide

Hårt vatten, det vill säga vatten med högt kalcium- och magnesiuminnehåll, är problematiskt på många områden: det förkalkar utrustning, smakar fruktansvärt och kan skada växter. Det finns därför lämpliga vattenavhärdare att köpa för olika ändamål. Vår köpguide visar beprövade produkter, förklarar saker värda att veta och ger även några värdefulla köprekommendationer.

Våra rekommendationer

#1

duschfilter

ansökan
Dusch
ytterligare funktioner
ja
tillräckligt för
ca 1 år
20,99 €

Köp det på Amazon

Mjukt vatten är väldigt behagligt på huden – hårt vatten kan å andra sidan vara ganska obehagligt för känslig hud. För att ha mjukt vatten tillgängligt när du duschar kan du enkelt fästa ett duschfilter. Filterpatronerna filtrerar inte bara kalk på ett tillförlitligt sätt, utan även tungmetaller och överdriven klorlukt från vattnet. Filterpatronen håller 6 månader till 1 år beroende på mängden vatten som används, en ersättningspatron, ersättningstätningar och teflontejp medföljer.

I recensioner var kunderna mest övertygade om effekten av duschfiltret, och många betonade också den enkla installationen.

#2

Gejservattenfilter och vattenavhärdare för kranar

ansökan
kranar
ytterligare funktioner
ja
tillräckligt för
ca 3.000 l
49,90 €

Köp det på Amazon

Geyservattenfiltret kan enkelt skruvas på kranar med 22 mm utvändig gänga eller på kranar med 24 mm invändig gänga (adapter ingår). Den filtrerar inte bara överskott av kalk från kranvatten, utan även alla partiklar större än 5 µm. Klor och grumlighet, men även mikroplaster och många mikroorganismer avlägsnas nästan helt, eftersom tre olika filterteknologier används i kombination. Filtret kan slås på och av efter behov, filterpatronen räcker till upp till 3.000 XNUMX liter filtrerat vatten.

I recensioner uttryckte kunderna oftast sin tillfredsställelse med filtrets effekt och prestanda.

Weiterlesen:
Applicera glasyr med en svamp » När och hur fungerar det?

#alternativ

Dehner Antikalk

ansökan
bevattningsvatten
ytterligare funktioner
nein
tillräckligt för
ca 50 l

Köp det på Amazon

Dehners vattenavhärdare ser till att bevattningsvattnet blir mjukt som regn. Allt du behöver göra är att tillsätta en halv kapsyl Dehner Antikalk till en liter bevattningsvatten. Den naturliga citronsyran som finns i vattenavhärdaren ser till att bevattningsvattnets pH-värde ändras och att det hårda vattnet inte längre är ett problem för växterna. Totalt levereras 2 flaskor, vardera med en kapacitet på 250 ml, med vilka 50 l kranvatten kan omvandlas till regnmjukt vatten.

I recensioner uttryckte kunderna mestadels sin tillfredsställelse med effekten av bevattningsvattenavhärdaren.

köp kriterierna

omfattning

Vattenavhärdare för duschar. För att filtrera bort kalk från kranvatten som är för hårt när man duschar, men också för att minska lukten av klor och tungmetallföroreningar kan man enkelt skruva på ett duschfilter framför duschmunstycket. Dessa filter mjukar upp och renar vattnet när det passerar genom filtret. Som ett resultat kommer mycket mjukt och renat vatten ut ur duschmunstycket, som inte längre ger ifrån sig lukten av klor. När du köper, se till att ersättningsfilterpatroner finns tillgängliga.

Vattenavhärdare för kranar. Vattenfilter till kranen har samma funktion som duschfilter. De är monterade direkt på kranens utlopp och renar även vattnet från alltför mycket, löst kalkavlagringar, mestadels med hjälp av en jonbytarfunktion. Störande klorlukter, skadliga tungmetaller och, med lämplig filterkvalitet, även farliga bakterier och bakterier kan också på ett tillförlitligt sätt filtreras bort med hjälp av olika andra filter. Helst kan filtren också stängas av när du inte behöver mycket rent vatten.

Weiterlesen:
Korstabell ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Vattenavhärdningsanläggningar (hushållsanläggningar). Om vattnets hårdhet är mycket hög kommer rören och hela installationen oundvikligen att påverkas med tiden. För att förhindra detta kan avkalkningssystem installeras som tar bort kalken från vattnet innan det fördelas i husinstallationen. «Esoteriska» aktiva principer är ganska tveksamma, men jonbytare brukar göra jobbet ganska tillförlitligt. På grund av de höga anskaffningskostnaderna är hushållssystem bara lönsamma om vattnets hårdhet är mycket hög.

vattenavhärdare för andra ändamål. Hårt vatten kan också påverka känsliga växter, av den anledningen finns det även vattenavhärdare för bevattningsvattnet, alternativt kan man alltid vattna med helt kalkfritt regnvatten. Det finns även speciella insatsfilter som tillbehör till espresso- och kaffemaskiner, som förhindrar att hårt vatten påverkar kaffets smak.

Livstid / nyttjandeperiod

Med alla filter, men även med hussystem, bör livslängden alltid beaktas. Filter håller bara under en begränsad tid innan risken för förorening av filtret blir för stor och flödet för lågt, så att filtret måste bytas. Ersättningsfilterpatroner bör finnas tillgängliga till en rimlig kostnad för att undvika att behöva köpa ett nytt filter direkt. I hushållssystem bör filtren dimensioneras så att regenerering endast är nödvändig med längre intervall.

Video: Syftet med vattenmjukning

Häufig gestellte Fragen

Hur hårt är regnvatten?

Regnvatten är särskilt mjukt vatten som inte innehåller någon löst kalk. Den har därför en hårdhetsgrad på noll. Regnvatten lämpar sig därför bra för att vattna växter som inte tål hårt vatten, eller för att tvätta kläder. Regnvatten får dock inte användas för att dricka, laga mat eller personlig hygien.

Måste man använda avkalkningsmedel i tvättmaskiner?

Tillverkaren Calgon tog med sig detta «faktum» till världen för decennier sedan — och förtjänade det väl. I princip innehåller högkvalitativa tvättmedel redan en stor mängd zeoliter, jonbytare, som gör vattnet mjukare. Vill du vara på den säkra sidan kan du även lägga till en matsked ren läsk om vattnet är väldigt hårt (förutom ull/silke).

Är hårt vatten skadligt för hälsan?

Nej, det smakar bara illa. Strängt taget skulle kalk och magnesium i kranvatten till och med vara hälsosamt. En hög kalkhalt i vattnet utgör bara ett reellt problem för apparater som värmer vatten (pannor, vattenkokare, kaffemaskiner, tvättmaskiner).

Var kan man få tag i kraftfulla vattenavhärdare?

Det beror alltid på vilket syfte du behöver vattenavhärdaren för: för bevattningsvattnet, som en extra anordning för kaffemaskiner, duschar eller i form av ett vattenfilter. Vanligtvis kan du köpa tillsatser för bevattningsvatten i trädgårdscenter, apparater och tillbehör i elektronik eller fackaffärer. Alla dessa produkter kan också hittas direkt på Amazon.

tillbehör

kanna vattenfilter

BRITA Marella årsförrådssats

78,49 €

Köp det på Amazon

Hårt, kalkhaltigt vatten har också en väldigt obehaglig smak när man dricker det – tyvärr eftersom dricksvatten faktiskt är väldigt hälsosamt och kranvatten från hushåll är ekologiskt betydligt mer fördelaktigt än vatten på flaska. Däremot kan du helt enkelt unna dig en ekologiskt förnuftig och välsmakande vattennjutning med ett kannafilter. Många märkestillverkare erbjuder ofta hela set med ett helt års leverans av de erforderliga filterpatronerna till låg kostnad.

vakuumsalt

Regenit vakuumsalt/regenereringssalt, 25 kg

19,75 €

Köp det på Amazon

Jonbytessystem ersätter kalcium- och magnesiumjonerna, som är ansvariga för vattnets hårdhet, med natriumjoner för att mjuka upp vattnet. De kan dock bara göra detta tills de lagrade natriumjonerna är förbrukade. Särskilda regenereringssalter (avdunstat salt) används för den nödvändiga regenereringen av jonbytaren. Vid köp måste du se till att saltet som används är lämpligt och godkänt för detta ändamål.

Ссылка на основную публикацию