1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

vatten i vattenklockan

vatten i vattenklockan

När vattenmätare installeras utomhus kan kondens bildas inuti dem. Irriterande nog att det stör avläsningen av räknarvärdet. Men påverkar detta också funktionaliteten? Mer om det nedan.

Varför vatten samlas längst upp på vattenklockan

Multijet impellervattenmätare av typen våtskiva som installeras utomhus påverkas särskilt av ansamling av kondensvatten i den övre delen av huset — det vill säga speciellt de som används för separat vattenmätning av bevattningsvatten i trädgården.

Multi-jet våtlöpande pumphjul skiljer sig från torrkörningsversionerna genom att deras disk inte är hermetiskt förseglad från våtrum med pumphjulet. Räknaren finns därför också i flödesvattnet. Men eftersom den genomskinliga huven över mätrummet inte är ång- och diffusionstät kan viss fukt alltid tränga in och lägga sig som en film av droppar på undersidan av den genomskinliga huven. Detta fenomen uppstår främst när det blir kallare på hösten och solen skiner på mätaren på morgonen.

Detta problem väcker följande frågor:

  • Kan en intakt vattenmätare bilda kondens?
  • Hur kan imma förhindras?

Är vattenmätaren ok?

Om din vattenmätare imma igen och igen och blockerar din sikt av mätarställningen är det irriterande till en början. Dessutom finns det alltid en oro för att enheten kan vara defekt eller att dess funktionalitet med tiden kommer att försämras av kondensbildning. Lyckligtvis, enligt tillverkarna, är detta inte fallet.

Så om mätarställningen inte verkar stämma överens med förbrukningen och du misstänker en defekt så beror det åtminstone inte på att fukt läckt ut under den genomskinliga huven. Snarare uppstår defekter som ett resultat av att främmande kroppar kommer in i mätmekanismen via kranvattnet, till följd av massiva svängningar i trycket i ledningen eller vibrationer i omgivningen.

Hur kan problemet minimeras?

Du kan fortsätta att driva en vattenmätare som upprepade gånger imma på sin installationsplats – givetvis bara om du tar andra skadeförebyggande åtgärder som frostskydd och liknande till dig.

Weiterlesen:
Sandfilter i avloppsreningsverket » Hur används det?

Men så att du alltid kan läsa av mätarställningen när du vill, hjälper det dock att packa enheten för att skydda den från kyla och sol. Erfarenheten har visat att detta avsevärt minskar problemet med imma. För packning kan du antingen använda speciella överdrag som vissa tillverkare erbjuder för detta ändamål, eller så kan du improvisera. Det tar dock vanligtvis lite tid för kondensen att avta.

Ссылка на основную публикацию