5 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vatten i sköljmedelsfacket – vad nu?

Vatten i sköljmedelsfacket — vad nu?

För mycket vatten i tygbalsamfacket är aldrig ett gott tecken. I de flesta fall är detta ett problem som du måste åtgärda. Sköljmedel och tvättmedelsrester leder ofta till avlagringar som inte låter vattnet rinna av. Du kan ta reda på vad du kan göra åt det i vår guide.

Rengör noggrant

Den vanligaste orsaken till att sköljmedelsfacket permanent svämmar över är avlagringar orsakade av användning av sköljmedel och tvättpulver. Anledningen till detta är för stora mängder, som i sig inte alls är nödvändiga. Med tiden klumpar sig avlagringarna från tvättmedlet eller sköljmedlet, vilket gör att vattnet stannar i facket.

Problemet kan enkelt lösas genom att rengöra sköljmedelskammaren. Allt du behöver göra är att dra ut dispensern ur maskinen och rengöra den noggrant med en borste och diskmedel. Det behövs inget mer för detta. Därefter bör du minska mängden sköljmedel eller pulvertvättmedel för att förhindra ytterligare avlagringar. Moderna tvättmaskiner kräver betydligt mindre tvättmedel än tidigare, vilket gör det möjligt att avstå från för stora mängder och samtidigt spara.

Fler tips

1. Kontrollera luddfiltret

Handlar det inte om avlagringar i sköljmedelskammaren bör du absolut ta en titt på luddfiltret. Om luddfiltret är igensatt kan tvättvattnet inte längre pumpas ut ordentligt, vilket gör att det står i sköljmedelsfacket och trumman. Effekten kan jämföras med ett igensatt rör. Det är därför det är så viktigt att luddfiltret rengörs regelbundet.

Allt du behöver göra är att öppna luckan på framsidan av tvättmaskinen. Beroende på modell behöver du inga extra verktyg för detta. Om den gör det räcker det med en spårskruvmejsel. Efter att ha öppnat luckan är allt du behöver göra att skruva av skärmen och rengöra den noggrant. Se till att ta bort allt skräp, ludd och hår från silen eftersom det kan bli extremt fastnat. Ställ eventuellt en skål under öppningen eftersom mycket vatten kan rinna ut.

Weiterlesen:
Förklä tvättmaskinen » Kreativa idéer

2. Kontrollera avloppsslangen

Det är också lämpligt att kontrollera avloppsslangen. Om avloppet är igensatt är det inte längre möjligt för vattnet att rinna bort och det backar också upp i trumman eller sköljmedelsfacket. Slangen kan antingen vara knäckt eller helt igensatt, vilket kan ses från utsidan på många modeller.

Om du behöver ta isär den, håll en öppning över en hink för att förhindra att vattnet rinner ut på golvet. Efter det kan du enkelt tömma eller rengöra den.

3. Kalkavlagringar

Kalkavlagringar i avhärdarkammaren som orsakar tvättvattnet är mindre vanliga. Om du upptäcker kalk, tillsätt 50 ml äppelcidervinäger (inte vinägeressens) i sköljmedelsfacket och starta ett program vid 90°C utan tvätt. Detta gör att de flesta kalkavlagringar kan avlägsnas helt.

Ссылка на основную публикацию