0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vanligt tegeltakspån: alternativt takalternativ

Vanligt tegeltakspån: alternativt takalternativ

Bitumenbältros, som även finns i bäversvansform, används främst för att täcka tak på trädgårdshus, carportar eller liknande mindre byggnader. Men det finns andra alternativ. Du kan ta reda på vad mer som finns att veta om bitumenbältros, var man kan få tag på dem och vad de kostar i den här artikeln.

Bitumenbältros är ett alternativt takalternativ

Bitumenbältros används främst på våra breddgrader för att täcka tak på mindre byggnader – som sommarhus, fritidshus eller carportar.

Konventionella takpannor skulle helt enkelt vara för tunga för många av dessa byggnader – underkonstruktionen av taken på våra bostadshus är planerad för en belastning på cirka 70 kg per kvadratmeter, medan takpannor som Frankfurt-pannan redan har en vikt på mer än 40 kg per kvadratmeter medför underbyggnad.

Bitumen bältros, å andra sidan, är mycket lättare och kan även användas för att täcka mycket svagare understrukturer.

I det här landet är takpannor praktiskt taget standard för bostadshus – i till exempel Amerika är det helt annorlunda. Det är främst täckt med bitumen bältros, eftersom det är billigare och också mycket hållbart.

En livslängd på mer än 20 år eller till och med upp till 30 år är fullt möjlig med shingeltak om beläggningen görs professionellt och rent.

Priserna här ligger runt 10 euro per kvadratmeter, beroende på typ av tak. För att lägga bältrosen professionellt krävs dock vissa förberedelser på taket.

Nödvändiga förberedelser innan du lägger bältrosen

  • en underbyggnad
  • lämplig ventilation
  • en lämplig singelbas
  • takfot

Försörjningskällor på Internet

  • amazon.de: I Amazons järnaffär hittar du också en hel rad olika bitumenbältros
  • bausep.de: Byggmaterialhandlaren online har också bitumenbältros i sitt sortiment.
  • baumarkt.de: I denna som i många andra järnaffärer finns också ett helt urval av bitumenbältros
Weiterlesen:
Fästa sänghimmel på sluttande tak » Så här görs det

På så sätt kan du spara kostnader

Inköpskvantiteter kan ibland vara billigare, beroende på kvaliteten på bältrosen kan priserna variera något — så en prisjämförelse är värt det här.

tips och tricks
Hur som helst, för att vara på den säkra sidan, planera en singelbeläggning till ditt hus med takläggaren för att inte göra några misstag här — tak är ett knepigt område.
Ссылка на основную публикацию