0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

vägg primer

Vägggrundfärg — En liten köpguide

En vägggrundfärg används för att förbereda för tapetsering, vidaremålning eller applicering av gips. Ytterligare färgskikt fäster bättre, absorberande ytor absorberar färgerna bättre, lukter från tidigare ägare som sot eller nikotin förhindras och fläckar och gulfärgning förblir osynliga. Idag kommer vi att presentera dig för de mest populära av dessa stiftelser.

Våra rekommendationer

#1

Seboprim vägggrund 10 l vit klar att användas in- och utvändigt

innehåll
10 L
Färg
vit
fertilitet
5-10 m²/l
omfattning
inne + utanför
klar för användning
Ja
jämförelsepris
Pris/l = ca 1,80 €
18,02 € (1,80 €/l)

Köp det på Amazon

Seboprim väggprimer är klar att använda och lämpar sig för applicering med penslar, rullar och sprutpistoler. Den säkerställer optimal konsolidering av underlaget och kan även användas på porösa eller sandiga ytor.

Enligt kundrecensioner är det goda pris/prestanda-förhållandet, den enkla bearbetningen och den höga penetreringskraften stora pluspoäng med denna djupa primer.

#2

BTEC vägggrundfärg 10 l vit klar för användning in- och utvändigt

innehåll
10 L
Färg
vit
fertilitet
10 m²/l
omfattning
inne + utanför
klar för användning
Ja
jämförelsepris
Pris/l = ca 2,50 €
24,95 € (2,50 €/l)

Köp det på Amazon

Med denna vägggrundfärg kan du arbeta både inomhus och utomhus. Denna primer är idealisk för absorberande underlag. 10 liter levereras och produkten torkar snabbt och luktar lite.

Kunderna valde denna djupa primer eftersom den är lösningsmedelsfri och luktar lite. Dess enkla bearbetning mottogs också väl av köparna.

#3

Gör-det-själv-vägggrundfärg 10 l vit redo att användas inomhus och utomhus

innehåll
10 L
Färg
vit
fertilitet
10 m²/l
omfattning
inne + utanför
klar för användning
Ja
jämförelsepris
Pris/l = ca 2,00 €
19,99 € (2,00 €/l)

Köp det på Amazon

Weiterlesen:
Fönster med platt tak - TOPPA rekommendationer & guide att köpa
Denna vägggrundfärg är lämplig för ett särskilt stort antal beläggningar och låter vattenånga passera även efter att den har torkat. Den är klar att använda och kan spädas ut med vatten.

Köparna vanns över av grundfärgen eftersom den har hög avkastning och är miljövänlig.

köp kriterierna

substratets lämplighet

Beroende på vägggrundfärg kan denna vara lämplig för olika underlag. Dessa inkluderar gipsskivor, murverk, kalk, betong eller trä och tapeter. Om den djupa marken inte är lämplig för ytan, kommer detta inte att utveckla sin effekt. Ytterligare färgskikt kommer inte att fästa bra eller så kan det vara svårt att tapetsera, sugförmågan påverkas inte optimalt eller fläckar tränger igenom färgen.

omfattning

Om du inte bara vill använda vägggrundningen inomhus, så måste den även passa för utomhusbruk. Utan denna lämplighet kan beläggningen inte stå emot vädret optimalt, vilket leder till försämrad prestanda.

miljö

Med tanke på miljön, men också för din säkerhet, bör en vägggrundning uppfylla vissa krav. Dessa inkluderar bland annat frånvaro av lösningsmedel, lågutsläppsproduktion och låg luktutveckling. Vattenbaserade naturprodukter är att föredra.

redo för användning

Om du vill använda en vägggrundfärg omedelbart utan att blanda, måste den redan vara klar att användas. Här blandas allt i rätt proportion och du kan börja jobba direkt. En sådan primer sparar tid och gör hanteringen mycket enklare.

diffusionsegenskaper

Även efter torkning ska väggprimern kunna släppa igenom fukt. Detta förhindrar mögel och ökar hållbarheten.

Video: Hur man använder en väggprimer i dina rum

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av vägggrunder finns det?

Grundfärgerna skiljer sig åt beroende på vilka underlag de kan användas på. Det finns även produkter som är färdiga att använda eller som måste blandas först. Andra beteckningar och möjliga användningsområden är djup primer, adhesiv primer och blocking primer.

Vilka är fördelarna med vägggrunder?

Fördelarna med dessa primers är att de optimalt förbereder underlaget för ytterligare färgskikt. Med denna primer säkerställer du god vidhäftning, förbereder mycket sugande ytor och förhindrar att smuts och lukt tränger in. På grund av en diffusionsöppen egenskap kan underlaget fortsätta att andas och mögel förhindras.

Vilka välkända tillverkare levererar vägggrunder?

Välkända tillverkare av vägggrunder inkluderar Baufan, Knauf, RyFo, Pufas, MEM, Isolbau och DIY.

Finns det några särskilda säkerhetsåtgärder för väggprimer?

Primern måste vara lämplig för motsvarande underlag så att den fäster perfekt med ytan. Var noga med att observera torktiderna och se till att ventilationen är tillräcklig vid grundning inomhus. Primern bör också appliceras jämnt. Före målning måste underlaget förberedas. Du kan läsa allt om det i den här artikeln.

När är en väggprimer lönsam?

En vägggrundfärg lönar sig vid nybyggnation och renoveringar när det gäller att förbereda väggbeklädnaden. Om du grundmålar med ett sådant medel, så förbereds de olika underlagen som murverk, gipsskivor eller betong för tapetsering eller för ytterligare ett färgskikt. Detta förbättrar också absorptionsbeteendet och luktutvecklingen av substratet.

Ссылка на основную публикацию