0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Så kan du känna igen en vältäckande väggfärg!

Så kan du känna igen en vältäckande väggfärg!

Vissa hyresgäster målar faktiskt sina väggar i chokladbrunt, mörkrött eller till och med kolsvart. Den som tar över en sådan lägenhet har ofta svårt att återställa oklanderligt vita eller åtminstone ljusa ytor och ofta krävs upprepad målning med vit färg. Väggfärger med bra täckning minskar arbetsbelastningen, men hur känner man igen dem?

Inte bara väggfärgen spelar roll för opaciteten!

För ett riktigt högkvalitativt, utmärkt täckande färgskikt behöver du inte bara en mycket bra väggfärg, utan också högkvalitativa målarverktyg:

  • Skaffa en stor, medelhög lammskinnsrulle för att fördela färgen jämnt. Endast ett jämnt lager färg garanterar att underlaget inte längre lyser igenom någonstans.
  • Till detta hör förstås även en liten medelhög lammskinnsrulle för att komma så nära hörn och kanter som möjligt. En pållängd på tolv millimeter är idealisk för de flesta väggar.
  • Komplettera ditt verktygsset med en bred borste av hög kvalitet för en tjock applicering av färg i hörnen.
  • Använd också en färgskrapa, även när du arbetar med fast färg. Torka av din roller med försiktigt tryck, detta är också bra för ett jämnt täckande färgskikt.

Observera väggfärgens opacitetsklass

Nu till din färg: väggfärger är vanligtvis märkta omfattande, inklusive opacitetsklassen. En regel gäller: ju lägre klass, desto större opacitet.

En riktigt vältäckande väggfärg ligger på 1, en dåligt täckande färg på 4. Den första behållaren kommer säkert att bli mycket dyrare än den andra, men detta betalar sig själv genom mycket mindre materialåtgång – och mindre arbete.

Ju mörkare din väggfärg är för närvarande, desto lägre opacitetsklass bör din färg vara. Men det är också värt att applicera en väggfärg som täcker äldre vita beläggningar så att enskilda fläckar inte längre syns igenom efter ett enda skikt.

tips och tricks
Enligt domen från Federal Court of Justice kan hyresgäster måla väggarna i sin lägenhet i den färg de väljer, men måste se till att väggdesignen är «allmänt acceptabel» när de flyttar ut. Vita eller subtila pastelltoner är allmänt accepterade.
Weiterlesen:
Olja in motorsågen med rapsolja » En bra idé?
Ссылка на основную публикацию