0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Med rätt väggdesign kan små rum förstoras

Med rätt väggdesign kan små rum förstoras

Små utrymmen behöver inte vara överväldigande. Med lite skicklighet, rätt väggfärg och rätt möbler kan du göra underverk. Den här guiden ska visa dig vilken väggdesign som är idealisk för små rum.

Väggdesign med färger

Vit vs Pastell

I grund och botten anses ljusa väggfärger förstora, men det behöver inte vara det monotona vita. Pastellfärger är bättre lämpade för att ge små rum som bestämmer något.

  • Om rummet har tillräckligt med dagsljus är svala färger som ljusblått eller turkos idealiska. De har en öppnande och expanderande effekt.
  • Medan kalla färger verkar mer kliniska i rum med lite ljus, lyser en ljus gul upp rummet här.
  • Ljusgrå toner framstår som väldigt neutrala, mjukar upp kontraster och låter andra färger ha företräde.
  • Vita toner, lätt tonade, har en expanderande och gränslös effekt.

Takytan ska däremot alltid vara ljusare än väggarna. Det bästa är att även lätt måla en remsa under taket. Detta öppnar utrymmet uppåt och har något av lätthet.

Ekonomisk med starka färger

En stark kontrasterande färg ger variation i rummet, men bör endast användas mycket sparsamt. En accentvägg passar bäst med en kortsida, långsidan är ganska olämplig.

Väggdesign med tapeter

Tapeter bör också vara mycket subtila som väggfärgen. Fina, detaljerade mönster är att föredra framför starka mönster eller strukturer. Om du fortfarande vill använda ett slående mönster bör du implementera det på ett liknande sätt som en accentvägg.

Randmönster kan också åstadkomma en visuell förändring genom att simulera höjd med vertikala ränder och bredd med horisontella. En speciell touch kan uppnås genom att fästa en fototapet, förutsatt att den har rymdförstorande effekter, som havs- eller himmelsmotiv.

Vad mer bör du tänka på

Små utrymmen behöver låga möbler eller sittplatser. Även här ligger fokus på ljuset, färgade accessoarer är definitivt önskvärda som kuddar eller dekorativa element. Du vill bara inte att de ska vara för dominerande. Detsamma gäller gardiner, som är särskilt effektiva golvlängder.

tips och tricks
Dekoration, möbler och accessoarer ser särskilt vackra ut när de harmoniserar ton-i-ton med väggdesignen. Detta skapar ytterligare bredd eller storlek och ser fortfarande väldigt distinkt ut.
Weiterlesen:
Måla över tapetklister » Täck bara över resten
Ссылка на основную публикацию