0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

universal thinner

Universal utspädning — En liten köpguide

Med en universell thinner kan du rengöra dina verktyg som penslar eller målarrullar efter användning så att verktyget kan återanvändas senare. En nitro thinner är också lämplig för förtunning av färger och lacker. Den här gången listar vi några av produkterna i denna syntetiska hartsförtunning så att du snabbt kan få igång dina målarverktyg igen.

Våra rekommendationer

#1

Presto Nitro universalförtunning 1 liter

innehåll
1 L
Spädbar med färger
Ja
Kan spädas med färg
Ja
För rengöring av verktyg
Ja
miljövänlig
Nej
jämförelsepris
Pris/l = ca 9,46 €
9,46 € (9,46 €/l)

Köp det på Amazon

Presto thinner är idealisk för utspädning av nitrolacker, zapon- och syntetiska hartslacker med lösningsmedel, alkydharts och färger. Nitro universal thinner kan även användas mycket bra för rengöring av penslar och målningsutrustning. Den universella thinnern tar också bort smuts från ytor snabbt och tillförlitligt. Thinnern levereras i en praktisk 1 liters behållare.

Enligt kundrecensioner fick den universella thinnern mycket positivt betyg på grund av dess utmärkta rengöringsegenskaper för penslar och färgrullar. Även envisa och fula fettfläckar i grillen kan enkelt lossas och tas bort av köparen.

#2

reColor nitro thinner 5 liter

innehåll
5 L
Spädbar med färger
Ja
Kan spädas med färg
Ja
För rengöring av verktyg
Ja
miljövänlig
Nej
jämförelsepris
Pris/l = ca 4,50 €
22,50 € (4,50 € / L)

Köp det på Amazon

Med den universella thinnern från reColor, som levereras i en stor och hållbar 5 liters behållare, kan penslar och annan målarutrustning rengöras mycket enkelt. Denna nitroförtunning är också idealisk för förtunning av lösningsmedelsbaserade nitro- och nitrokombinationsfärger, syntetiska harts- och klorgummifärger och olika färger. Produkten kan även med framgång användas för avfettning.

Med denna utspädning är kunderna särskilt nöjda med den utmärkta rengöringen av penslar som är nedsmutsade av 2-komponentsfärger. Gamla och förtjockade färger kunde göras målbara och användbara igen av köparna genom att lägga till denna nitroförtunning.

Weiterlesen:
Använd träbets för utsidan inuti » Ingen bra idé?

#3

Kluthe Lösin 100 universalförtunning 3 liter

innehåll
3 L
Spädbar med färger
Ja
Kan spädas med färg
Ja
För rengöring av verktyg
Ja
miljövänlig
Nej
jämförelsepris
Pris/l = ca 6,33 €
19,00 € (6,33 €/l)

Köp det på Amazon

Thinnern från Kluthe kommer i en 3 liters behållare men finns även i en mindre mängd på 0,5 liter. Detta lösningsmedel är lämpligt för utspädning av nitrofärger, nitrokombinationsfärger, klorgummifärg, lufttorkande syntetiska hartsfärger, olika tvåkomponentsfärger samt luft- och ugnstorkande Zapon-färger inklusive färger. Thinnern har hög upplösningsförmåga och är ekonomisk att använda.

Kunder som köpt denna universella thinner är positivt övertygade om den optimala utjämningen och glansen av färgerna som blandas med denna thinner. Borstar rengjordes också utan problem.

köp kriterierna

Lämplighet för verktygsrengöring

Penslar, färgrullar och färgbrickor används vanligtvis för att applicera och bearbeta färger och lacker. En lämplig universalförtunning krävs för att dessa ska kunna rengöras på ett tillförlitligt sätt efter avslutat arbete. Med den kan rester av färg och lack enkelt tas bort och verktygen kan sedan förvaras igen eller användas igen. En utspädning bör därför alltid vara lämplig för detta ändamål.

Förmåga att späda ut

Vissa färger och lacker måste spädas ut speciellt så att de kan bearbetas på rätt sätt. Att späda ut de produkter som ska sprayas är en vanlig metod, speciellt vid applicering med sprutpistoler. Men om du även vill blanda färg och lack med din universalförtunning måste produkten vara lämplig för detta. Men på grund av «utspädningsdelen» av namnet borde detta fungera. Utan denna egenskap bör den inte användas för att späda ut andra ämnen.

fettlösande kraft

En universell thinner kan även användas för att lösa upp oljor och fetter om den är lämplig för detta. Med tiden uppstår fula och envisa såväl som inbrända fettfläckar, speciellt i området kring köksspisen eller på terrassen vid den älskade grillen. Med rätt utspädning kan även dessa irriterande avlagringar vanligtvis tas bort utan att lämna några rester och ditt kök och grill kommer att skina i ett nytt ljus.

Weiterlesen:
Hammartyper » En översikt över typerna

luktföroreningar

De flesta universella thinner innehåller intensiva och därför starkt luktande tillsatser av lösningsmedel. Dessa luktar extremt så fort behållaren öppnas och produkten används. Eftersom dessa tillsatser också är skadliga för hälsan bör du se till att ventilationen är tillräcklig och bära lämplig skyddsutrustning som t.ex B. bära en ansiktsmask. Alternativt kan du välja en spädning som till stor del eller helt avstår från dessa lösningsmedel. De flesta spädningar innehåller dock dessa lösningsmedel.

fertilitet

Beroende på valet av en nitrospädning varierar utbytet. Detta beror mycket på hur väl det kan användas för att ta bort smuts från målarverktyg som penslar och målarrullar. Om denna upplösningsförmåga är högre krävs mindre utspädning och produkten är mer produktiv. I slutändan sparar du till och med kostnader med en mer produktiv produkt, eftersom din universella utspädning varar längre. Tänk därför på detta kriterium när du fattar ditt köpbeslut.

Resterfri avdunstning

En bra universell thinner bör avdunsta efter rengöring av dina verktyg eller ytor utan att lämna spår. Som regel beter sig de flesta utspädningar därefter. För vissa redigeringar är dock detta kriterium mycket viktigt och du bör ha det i åtanke i dessa fall för att kunna fortsätta arbeta därefter.

Video: Rengör borstar ordentligt

Häufig gestellte Fragen

Är en universell thinner skadlig för hälsan?

Förtunningsmedel innehåller vanligtvis lösningsmedel som avger en intensiv lukt. Dessa ångor är skadliga och bör inte andas in. Sväljning måste också undvikas till varje pris. Spädningen kan orsaka hudirritation vid långvarig hudkontakt. Nitroutspädning är också skadligt för vattenlevande organismer. Se därför alltid till att du har lämplig skyddsutrustning.

Hur försvinner lösningsmedelslukten snabbare?

Några enkla men användbara metoder hjälper till att snabbt eliminera lukten av lösningsmedel. Sörj för tillräcklig ventilation eller höj rumstemperaturen. En skål med salt, malet kaffe eller krossat kol kan också hjälpa till att absorbera ångorna.

Vilka välkända tillverkare säljer universella thinner?

Universaltunnare erbjuds av välkända tillverkare som Wilckens, Caparol, Presto, Kluthe, Adler, reColor och Carmo.

Hur länge håller thinners?

Förtunningsmedel har vanligtvis en hållbarhet på flera år från inköpsdatum. Den exakta informationen finns på produktens förpackning. Om du stänger behållaren ordentligt och inga främmande föremål kommer in i behållaren når du lätt detta slutdatum.

När ska alkydharts spädas ut?

Ny alkydhartsfärg behöver vanligtvis inte gallras. Den fungerar bra för att borsta eller rulla. Ofta räcker det med omrörning för att blanda in färgpigmenten som lagt sig. Förtunning kan dock vara nödvändig för användning med en sprutpistol.

Kan utspädd färg göras flytande igen?

Om du råkar lägga för mycket thinner i din färg kommer du inte att kunna tjockna produkten igen. Var därför mycket försiktig när du lägger till universal thinner i din lack. Rör alltid om ordentligt och kontrollera konsistensen. Med för mycket universal thinner blir färgen oanvändbar.

tillbehör

Brush

Blandat borstsats, 10 st.

5,97 €

Köp det på Amazon

Med detta praktiska och högkvalitativa borstset kan smuts på ytor på svåråtkomliga ställen nås på bästa möjliga sätt. Med hjälp av nitro thinner kan du även ta bort envisa fläckar från färg, lack och fett. Tack vare de olika formerna hittar du rätt borste för alla behov. Borstarna tål lätt även krävande aktiviteter.

Rengöringsdukar blå

2 stycken blå absorberande pappersrullar

27,50 €

Köp det på Amazon

Dessa blå pappersrullar är idealiska för rengöring med den universella thinnern. Varje rulle innehåller 500 ark i måtten 22×36 cm. Handdukarna är absorberande, rivtåliga och passar alla vanliga pappershållare och stativhållare. Med dessa robusta dukar har färg, smuts och fett i samband med nitro thinner ingen chans längre.

respirator

Med denna ansiktsmask skyddar du dig från att andas in giftiga vätskor från damm, aerosoler och ångor. Denna mask är även utmärkt mot bakterier och svampsporer. På grund av antalet medföljande 10 stycken kan du använda dem generöst utan att behöva reservera dem i smutsigt tillstånd under en längre tid. Sätt alltid in rena masker för din hälsa.

Ссылка на основную публикацию