0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ugnens volym och innehåll

Ugnens volym och innehåll

Den som hittills bara känt ugnen i sin spis kommer knappast att anta att den inte behöver vara lika stor för två olika modeller. Idag finns det även många andra storlekar och mått på ugnarna. Detta ger givetvis också en skillnad i volym mellan de olika modellerna. Här är en översikt över ugnens volym.

Standard för ugnen

I en vanlig spis har ugnen normalt en volym på cirka 54 liter. Detta är därför standardmåttet för ugnsvolymen. På senare år har tillverkarna dock börjat designa ugnens insida annorlunda, vilket gör att volymen också är en helt annan.

  • Standard ca 54 liter
  • Stor volym från 60 liter
  • Små ugnar från 9 till 35 liter

stor volym

Till exempel har en stor ugn samma yttermått som en konventionell ugn. Den betydligt större interiören uppnås genom modifierad teknik. Värmestavarna är också vanligtvis anordnade annorlunda. Ugnarna med stor volym kan lätt nå en volym på 60 liter.

Volym mirakel jätteugn

Men den kan bli ännu större, eftersom det finns ugnar med en volym på 76 liter, varav några också passar in i en vanlig nisch. En modell uppnår denna storlek genom att ta bort lådan som ofta finns under ugnen, andra modeller har något större djup.

miniugn

Små pizzaugnar finns ibland från nio liter. Detta är förvisso något väldigt litet, men de praktiska småugnarna har ändå en stor fördel. Speciellt modeller mellan 20 och cirka 30 liter kan hjälpa dig att spara el. Mat som du bara vill värma upp eller baka kan tillagas snabbare och billigare i det mindre ugnen.

tips och tricks
Det återstår att se om en ugn med en kapacitet på bara nio liter verkligen är vettig. Men inte ens en ugn med en volym på 76 liter är nog inte nödvändig. Tänk på att du även måste värma upp ugnens enorma volym om du bara bakar två semlor eller har en färdig pizza i ugnen. Strömförbrukningen blir givetvis också betydligt högre på grund av den stora volymen.
Weiterlesen:
Slipstål eller bryne » Vilket är bättre?
Ссылка на основную публикацию