0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tvättmaskin förstör tvätt – vad kan man göra?

Tvättmaskin förstör tvätt – vad kan man göra?

Om tvättmaskinen skadar tvätten kan det finnas flera orsaker. Du kan läsa om de viktigaste orsakerna och lämplig åtgärd här.

Främmande föremål i trumman

Om en behå-tråd eller annat främmande föremål fastnar i trumman eller mellan trumman och badkaret kan det fungera som en krok och slita hål i tvätten.

I de flesta fall kan sådana fastnade främmande föremål också avlägsnas från trumsidan. De bör också tas bort utan att misslyckas, eftersom det annars kan bli allvarliga skador på maskinen.

Höga centrifugeringshastigheter

Centrifugering är i allmänhet ett stresstest för varje tvättgods Ju högre antal varv desto större påfrestning som tvätten utsätts för.

Vid centrifugering med 1.600 XNUMX rpm, vilket många maskiner kan göra redan idag, kan fina och ömtåliga plagg skadas utan annan orsak.

defekter i trumman

Särskilt med äldre maskiner kan defekter i trumman ofta vara orsaken till skador på tvätten. Det enda som hjälper här är att köpa en ny maskin.

tips och tricks
Skillnaden mellan 1.000 1.600 centrifugeringscykler och 10 XNUMX cykler är bara XNUMX procent av den kvarvarande fukten — detta gör ingen märkbar skillnad när det gäller att torka tvätten, men det påverkar slitaget på kläderna.
Weiterlesen:
Tvättmaskinanslutningen får inget vatten » Vad beror det på?
Ссылка на основную публикацию