0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tvätta övermadrassen

Tvätta övermadrassen

Övermadrasser gör hårda madrasser mjuka och anpassar sig perfekt till kroppen. De skyddar även madrassen från smuts och fukt. Därför behöver de tvättas då och då. Lär dig hur du tvättar din bäddmadrass nedan.

Hur tvättar jag övermadrassen?

Till skillnad från skumkärnan kan övermadrassens överdrag vanligtvis tvättas i 60 grader C. Sedan ska detta lock torka i luften. Om skumkärnan också är smutsig kan den rengöras med en ångtvätt.

Vad kan tvättas?

En bäddmadrass består av en skumkärna som vanligtvis är 4 till 6 cm tjock och ett bomullsöverdrag med dragkedja. Inte hela övermadrassen går att tvätta, bara överdraget.

Hur varmt kan bäddmadrasser tvättas?

De flesta bäddmadrasser kan tvättas i 60 grader. Detta är inte bara en idealisk temperatur för att ta bort fläckar och smuts, utan vid 60°C dödas även kvalster och bakterier på ett tillförlitligt sätt.

Du bör dock alltid konsultera skötseletiketten innan du tvättar. Övermadrasser med en liten mängd bomull får endast tvättas i 30°C.

Kan övermadrassen gå i torktumlaren?

Det är också annorlunda. Vissa bäddmadrasser kan torktumlas, men det är inte vanligt. Om du är osäker, lufttorka din övermadrass.

Tvätta bäddmadrassen steg för steg

  • tvättmaskin
  • Waschmittel
  • valfritt: sköljmedel

1. Lossa övermadrassen

Ta bort sängkläderna från din säng. Lossa sedan resårbanden från kanten som ser till att övermadrassen inte glider. Öppna nu blixtlåset och separera skumkärnan från locket.

2. Tvätta övermadrass överdrag

Se skötseletiketten och tvätta ditt överdrag i tvättmaskinen i maxtemperatur (högst 60°C) på skötselprogrammet.

3. Behåll skumkärnan

Medan överdraget tvättas kan du lämna skumkärnan i solen eller på värmaren för att vädra ut den. Om temperaturen ute är under noll, lägg din bäddmadrass utomhus i några timmar: kvalster dör vid temperaturer under 0 grader.

4. Torr övermadrass

Ta ut din bäddmadrass ur tvättmaskinen och dra isär den i hörnen. Häng den sedan på en klädstreck och dra igen. På så sätt torkar den bättre och tar senare lättare önskad form.

Weiterlesen:
Blås upp luftmadrassen med dammsugaren » instruktioner

Dra inte tillbaka den på skumkärnan förrän locket är 100 % torrt!

tips och tricks
Om du svettas mycket eller skumkärnan är smutsig kan du rengöra den med en ångtvätt.
Ссылка на основную публикацию