0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

trapphusstege

Trappstege — En liten köpguide

Det speciella med en trapphusstege är att man kan ställa upp den på ett plant underlag på olika höjder. Den fungerar som en vanlig hopfällbar stege, men vinkeln på båda sidodelarna kan justeras individuellt med minst en led, så att fötterna på båda sidor inte behöver vara i samma höjd och ett säkert fotfäste fortfarande garanteras.

#1

Craftfull CF-102A trapphusstege

Lange:
1,60 meter till 5,60 meter
Material:
Anodiserad aluminium
Antal stegpinn:
X 2 6
teleskopstege:
Ja
Antal leder:
1
multifunktionsstege:
Ja
motståndskraft:
150 kg
189,99 €

Köp det på Amazon

Denna robusta trapphusstege är en kombination av en klassisk teleskopstege och en modern multifunktionsstege, med vilken du självständigt kan justera längden på de två sidodelarna. Dessutom kan du ändra vinkeln mellan dem via en skarv och använda stegen som vik-, trappsteg eller lutande stege. När det kommer till storlek kan du välja mellan fem olika varianter med en maxlängd på de enskilda elementen på 1,60 meter till 2,80 meter. Tack vare breda halkskyddsfötter och fyrkantiga stegpinnar har modellen ett stabilt, säkert fotfäste och förhindrar att dina fötter glider av. I leveransen ingår en praktisk bärväska, som möjliggör enkel transport och skyddar stegen.

#2

DayPlus 5M universell trapphusstege

Lange:
86 cm till 5,00 meter
Material:
Aluminium
Antal stegpinn:
X 2 8
teleskopstege:
Ja
Antal leder:
1
multifunktionsstege:
Ja
motståndskraft:
150 kg
149,97 €

Köp det på Amazon

Denna utdragbara stege övertygar med ett bra pris-prestandaförhållande och hög funktionalitet. Som de flesta trappstegsstegar kan du använda modellen som stående, lutande eller fällbar stege genom att justera vinkeln mellan de två benen. Du varierar höjden genom att dra ut stegpinnarna individuellt och låsa dem på båda sidor med en dubbelreglage. Trappuppgångsstegen använder massiv aluminium som material, vilket tillåter en lastkapacitet på 16 kg med en vikt på endast 150 kg. Säkerheten motsvarar den europeiska standarden EN131 som bland annat föreskriver breda fötter för att skydda mot att tippa åt sidan.

#3

Masko trapphusstege teleskopisk 4×5

Lange:
1,48 till 5,10 mätare
Material:
Aluminium
Antal stegpinn:
X 4 5
teleskopstege:
Ja
Antal leder:
1
multifunktionsstege:
Ja
motståndskraft:
150 kg
Weiterlesen:
Handfräs ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
154,80 €

Köp det på Amazon

Denna funktionella stege kännetecknas av den variabla längden på de två sidodelarna, som du kan förlänga steglöst och oberoende från 1,48 meter till 2,47 meter, så att en säker och stabil installation på steg med olika höjd är möjlig utan problem. Den består av robusta ihåliga aluminiumrör, varvid man i det här fallet inte justerar höjden genom att låsa enskilda stegpinnar, utan genom att dra ut benen. Stegen har en skarv i mitten som du kan justera upp till en vinkel på 180° för att använda den som en klassisk enkelstege med en total längd på 5,10 meter.

köp kriterierna

Maximal höjd och längd

Ofta behöver man en lägre höjd för ett trapphus än vad som är fallet till exempel för användning i trädgården. Av denna anledning bör en trapphusstege vara ganska låg eller helst vara justerbar i längd. Tänk på att du sätter upp stegen som en hopfällbar stege, varför den maximala höjden är mindre än hälften av den totala längden. Vinkeln mellan de två benen, som du väljer för ett säkert stativ, är också avgörande.

höjd justering

Förutom utrymmesbesparande förvaring har teleskopstegar ytterligare en fördel som är särskilt oumbärlig för trapphusstegar: de gör att benen kan anpassas individuellt i längd för att kompensera för höjden på en eller flera avsatser. Vi rekommenderar en modell som du kan förlänga kontinuerligt och inte med individuella stegpinnar för att välja det perfekta avståndet och därmed säkerställa en absolut vertikal installation. Tyvärr är denna funktion inte tillgänglig för alla förlängningsstegar och detaljer finns sällan i informationen från tillverkare och återförsäljare.

Antal och inställning av lederna

För att sätta upp en trapphusstege säkert och stabilt är det bra om du kan justera vinkeln mellan de två benen. Denna funktion finns även i de flesta multifunktionsstegar, som ofta består av fyra eller flera element som är sammankopplade med gångjärn. Liksom höjden kan du inte justera vinkeln steglöst med varje modell, utan i vissa fall bara steg för steg. Dessvärre finns det sällan explicit information om konstruktionen här heller — om du är osäker, fråga tillverkaren vilken variant det är.

Weiterlesen:
Tråd » Hur man bestämmer diametern

Material av stegen och andra element

På grund av sin låga vikt och höga stabilitet har aluminium etablerat sig som det föredragna materialet för alla typer av stegar. Det är dock inte bara materialet i ramen som är viktigt, delar av plast som fötterna eller en beläggning på stegpinnarna bidrar ibland väsentligt till arbetssäkerheten. När du gör ditt val bör du därför ta hänsyn till deras kvalitet och egenskaper såsom permanent halksäkerhet och, om du misstänker sämre varor, hänvisa till andra kunders erfarenheter.

Teleskopisk eller utdragbar stege

I princip rekommenderas idag nästan uteslutande teleskop- eller förlängningsstegar som trapphusstegar, eftersom du kan anpassa dem till ett eller flera steg. Av denna anledning är de flesta så kallade multifunktionsstegar endast lämpliga för denna uppgift i begränsad omfattning, eftersom de är styva element som förbinder flera leder med varandra. Med tanke på den likartade kostnadsramen för båda stegvarianterna bör du alltid föredra en steglöst justerbar förlängningsstege för trapphusstegar för att uppnå maximal säkerhet.

Häufig gestellte Fragen

Vad kännetecknar en bra trapphusstege?

En bra och säker trapphusstege kännetecknas av två egenskaper: Benen på båda sidor kan ställas in oberoende och steglöst i längd och är förbundna med en led vars vinkel du fritt kan variera från 0° till 180°. Många moderna teleskopstegar uppfyller dessa krav.

Vad är skillnaden mellan hopfällbara, lutande och multifunktionella stegar?

En hopfällbar stege består av två ben sammankopplade på mitten, så att du kan ställa upp den i form av en spetsig triangel på plan mark. En lutande stege däremot är en enda lång stege som man – som namnet antyder – lutar mot ett fast föremål. Multifunktionsstegar är fyra eller flera element som förbinder justerbara leder och som du kan använda som hopfällbar eller lutande stege och ofta som arbetsplattform.

Är en multifunktionsstege lämplig som trapphusstege?

Du kanske kan använda en multifunktions- eller multifunktionsstege som trapphusstege om du bara fäller ner ett element. Denna procedur är dock betydligt mindre flexibel och möjligen också mindre säker, varför du bör föredra en lämplig teleskop- eller förlängningsstege. Det gäller särskilt arbete på högre höjd då risken för skador vid fall i trappor ökar markant även vid 50 cm.

Varför är teleskopstegar idealiska som trappstegsstegar?

Förlängnings- eller teleskopstegar har två avgörande fördelar jämfört med andra modeller som gör dem lämpliga för användning i trapphus: Först och främst gör de att de olika golvnivåerna på trappsteg kan kompenseras. Du kan också variera deras höjd så att du kan använda dem flexibelt i både låga och höga trapphus.

Hur kan säkerheten för en trapphusstege ökas?

Med en trapphusstege måste man vara särskilt uppmärksam på breda och halkfria fötter och stegpinnar för att hitta optimalt stöd och hög stabilitet. Om trappan är gjord av potentiellt hala material, som natursten eller kakel, kan du även säkra ytan med en halkfri beläggning, till exempel en dörrmatta.

Ссылка на основную публикацию