0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg ett trädäck av pallar

Bygg ett trädäck av pallar

Pallmöbler har funnits med ett tag.De rektangulära, stabila transportplattformarna är idealiska som råvara för robusta, robusta hobbykonstruktioner av märket gör-det-själv. Så varför inte också för en terrass? Här är några tips på vad du bör tänka på när du bygger.

Bygga en terrass av pallar — en bra idé?

Europallar har blivit en eftertraktad råvara under ett antal år – för som en del av gör-det-själv-trenden rusar allt fler hobbyister – gärna från hipster- och studentkretsar – till de solida lastbärarna i trä för att göra rebelliskt chica bänkar , hyllor, sängramar och Co. att mixtra.

Med sin mycket stabila, rektangulära konstruktion, som kan användas tredimensionellt tack vare de stående blocken, är även europallar idealiska för detta. De har för länge sedan visat sig vara ett grundmaterial, särskilt i möbler. Men passar transportplattformarna även för en egentillverkad altan? De ska trots allt vara tillräckligt motståndskraftiga som lastunderlag för meterhöga travar av matlådor och lager av gruspåsar som väger hundratals kilo. Det finns dock några stora problem:

  • en träterrass behöver en rejäl underkonstruktion för att inte sjunka (oregelbundet).
  • mellanrummen mellan täckläktarna måste stängas
  • ytan behöver slipas
  • Materialet måste vara väderbeständigt

substruktur

Naturligtvis kan du helt enkelt sätta ihop några europallar på ditt trädgårdsgolv för att bilda ett sammanhängande område och kalla det «terrass». Men du kommer inte att njuta av det länge: allt kommer att vingla, chips kommer in i dina fötter och basen ruttnar bort snabbare än du vill.

Om du är riktigt seriös med europallens träterrass så planera en ordentlig underbyggnad – det är åtminstone nödvändigt om du inte har en helt platt stenbotten tillgänglig. Och även en befintlig stenterrass blir aldrig så jämn att pallarna skulle bilda en vingfri yta. Gummibrickor eller piedestaler skulle verkligen vara nödvändiga här.

På en gräsmatta ska uteplatsen grävas upp och fyllas med ett lager packat grus och ett översta lager grus. Vill du vara riktigt noggrann, sätt punktfundament med reglar som du skruvar fast pallarna på.

Weiterlesen:
Godshissmått » Hur man planerar rätt

fylla kolumner

Mellanrummen mellan de översta spjälorna måste fyllas så att du inte bryter fötterna när du går på din pallterrass. För att göra detta, ta fyrkantigt timmer av lämplig bredd, som du kör in i springorna med en hammare. Det är bäst att använda fyrkantigt virke som är tillräckligt länge för att passa genom springorna mellan flera pallar för att binda ihop pallarna.

slipyta

Europallar är funktionella transportkonstruktioner som måste vara robusta och spänstiga — deras yta är därför givetvis inte slipad och utgör en stor skaderisk för bara fötter. Dessutom blir ytan med det kvadratiska virket indrivet i springorna mycket ojämnt. Så du måste ta bort lite material från ytan för att jämna ut och jämna ut golvet. Det enklaste sättet att göra detta är med en elektrisk handkvarn.

väderbeständighet

För att europallarnas vanligtvis obehandlade trä håller ett tag bör du behandla det med en träskyddslack innan byggnationen. Det är också lämpligt att använda korrosionsbeständiga, rostfria trallskruvar för skruvförbanden.

Ссылка на основную публикацию