0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Naturligt och traditionellt — takspån av trä

Naturligt och traditionellt — takspån av trä

Tak täckta med träspån är kända framför allt från alpområden som Tyrolen. Lärk, ek, ceder, gran och bok används som träslag. Modern impregneringsteknik och professionell montering tillåter takspån av trä idag även på lägre höjder.

träslag och färger

Takspån av trä har en unik stil. De delade panelerna är antingen placerade på taket i geometriskt enhetliga former och storlekar, vilket är särskilt lämpligt för modern arkitektur. Användningen av bältros med oregelbunden bredd skapar en mer rustik visuell karaktär.

De vanligaste är bältros gjorda av lärk, ceder och gran. De dyraste takshinglarna är gjorda av ek. Bokträ lämpar sig endast i begränsad omfattning och måste impregneras mycket noggrant. Färgerna sträcker sig från rödljusbrun lärkspån till rödceder och gråbrun gran och bok.

bearbetning och flytt

Takshinglarna av trä måste förberedas särskilt noggrant och professionellt täckta, särskilt i täta trädbevuxna områden och i fuktiga väderförhållanden.

 • Takshingel av lärk, bok och gran bör definitivt förbehandlas med tryckimpregnering med salt.
 • Takshinglarna får inte innehålla någon splintved, som är mycket känslig för vittring och röta.
 • Takbeläggningen bör täckas i max tre lager och den bakre ventilationen ska fungera konstant för att garantera regelbunden torkning.
 • Tjockleken på de enskilda trätaksshinglarna är upp till tio millimeter i nedre änden för de flesta produkter, upp till tolv millimeter är möjligt.
 • Varje singel kan vara rundad i botten och bilda ett skalmönster när det läggs. Raka underkanter skapar ett «naturligare» visuellt intryck.
  • prisexempel

   • På dk-holzbau.eu erbjuds takshingel av lärkträ för treskiktstak för mellan 35 och 42 euro per kvadratmeter.
   • På holzschindeln.info finns amerikansk rödceder i olika kvalitetsnivåer från runt trettio euro per kvadratmeter.
   • På holzschindeln.de finns bunten med takspån av gran från 16,90 EUR, vilket ger ett kvadratmeterpris på cirka XNUMX EUR.
   tips och tricks
   Normalt erbjuder tillverkare och återförsäljare av takbältros sina produkter i buntform. Antalet kvadratmeter som kan uppnås från detta beror på storleken på bältrosen och radavståndet.
Weiterlesen:
Nockhöjd för platta tak » Det ska du veta
Ссылка на основную публикацию