0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

träkvarn

Vedslip — En liten köpguide

Med en träslipmaskin kan du slipa ner eller polera arbetsstycken av trä särskilt snabbt och bekvämt. Slipskivorna finns i olika korn och är mycket lätta att byta ut. Det finns en lämplig enhet på marknaden för en mängd olika applikationer. Idag presenterar vi de mest populära bärbara slipmaskinerna för träbearbetning.

Våra rekommendationer

#1

Bosch träslip 18 W 22.000 63 rpm batteridrift 102×XNUMX mm

Leistung
18 Watt
slagtal
22.000 U / min
Betrieb
ackumulator
slipytan
63 × 102 mm
Vikt
1,3 kg
jämförelsepris
Pris/styck = ca 99,00 €
99,00 €

Köp det på Amazon

Träkvarnen från Bosch har en effekt på 18 watt och är batteridriven. Antalet svängningar är 22.000 63 rpm och slipytan är 102×1,3 mm. Kvarnen väger 40 kg och har en integrerad dammuppsamlingslåda. Efter bara XNUMX minuters laddning är maskinen klar att användas och det triangulära slipmedlet kan enkelt bytas ut.

Köparna valde denna vedslip eftersom den har ett uppladdningsbart batteri och därför ingen kabel behövs. Med den medelstora slipytan är denna multislipmaskin också idealisk för ömtåliga arbeten.

#2

Black and Decker Wood Sander 120 W 28.000 135 rpm med sladd 95×XNUMX mm

Leistung
120 Watt
slagtal
28.000 U / min
Betrieb
nätdrift
slipytan
135 × 95 mm
Vikt
1,43 kg
jämförelsepris
Pris/styck = ca 41,99 €
41,99 €

Köp det på Amazon

Denna träslipmaskin från Black and Decker uppnår en vibrationshastighet på 28.000 120 rpm med en effekt på 135 watt. Slipytan på denna triangulära slipmaskin mäter 95×1,43 mm och maskinens vikt är XNUMX kg. Borttagningen kan också göras mycket enkelt i vinklade områden. Slippappret hålls optimalt på slipanordningen med Klettfix.

Köparna var särskilt imponerade av den kraftfulla borttagningshastigheten och den medföljande dammuppsamlaren. De rena slipresultaten och det höga antalet svängningar var ytterligare pluspoäng för kunderna av denna träslip.

Weiterlesen:
Kopiera router - BÄSTA rekommendationer och guider att köpa

#3

Einhell träslip 130 W 24.000 150 rpm nätdrift 100×XNUMX mm

Leistung
130 Watt
slagtal
24.000 U / min
Betrieb
nätdrift
slipytan
150 × 100 mm
Vikt
1,22 kg
jämförelsepris
Pris/styck = ca 31,49 €
31,49 €

Köp det på Amazon

Med denna träslip från Einhell kan du uppnå en oscillationshastighet på 24.000 130 rpm med en motoreffekt på 150 watt. Med den stora slipytan på 100×1,22 mm kan även stora arbetsstycken och ytor tas bort. Med en vikt på 2 kg är denna multislipmaskin extremt lätt och ligger bra i handen. En dammuppsamlingslåda säkerställer bekvämt sliparbete med enheten och den oscillerande cirkeln är XNUMX mm.

Många kunder var imponerade av maskinens låga vikt och höga prestanda. Den ergonomiska designen och den höga vidhäftningen av sandpapper var ytterligare försäljningsargument för träslipmaskinen.

köp kriterierna

slagtal

Ett högt antal svängningar är en fördel när det gäller höga borttagshastigheter. Med ett lågt antal svängningar blir borttaget motsvarande lägre och arbetet tar längre tid. Antalet svängningar anges i rpm.

slipytan

Med en stor slipyta kan du även slipa stora ytor. Detta gör att du kan arbeta ekonomiskt och snabbt. Små slipytor är idealiska för små arbetsstycken eller när det kommer till ömtåliga arbeten. Du kan använda den för att slipa eller polera mycket exakt och komma in i även de minsta urtagen. Det är optimalt om du har olika slipytor för olika applikationer på lager i ditt sortiment.

dammuppsamlare

Trädamm bildas när trä slipas eller poleras. Å ena sidan är detta skadligt för hälsan eftersom det sätter sig på lungorna och å andra sidan är miljön förorenad av dammet. En integrerad dammbehållare fångar upp dammet så att det inte kommer ut i miljön. Eftersom din hälsa står på spel här bör du se till att en sådan apparat finns tillgänglig.

Batteridrift eller nätdrift

Många träslipmaskiner är utformade med en nätsladd för nätdrift. Du bör se till att kabeln är lång så att du kan använda maskinen utan att behöva byta kontakter ofta. Undvik ytterligare stickproppsanslutningar, eftersom dessa alltid representerar svaga punkter vid anslutning. Det finns nu även kvarnar som är utrustade med batteri. Med denna variant finns ingen nätkabel, batteriet är uppladdningsbart och du kan använda vedslipen utan begränsningar utan att kabeln blir för kort.

Weiterlesen:
Böja avgasröret » steg-för-steg-instruktioner

Vikt

Eftersom en vedslip är en mobil enhet som man håller i handen bör vikten vara så låg som möjligt. Med en lätt slipmaskin tröttnar du mindre snabbt och blir mer bekväm att använda. En lätt maskin är en stor fördel, speciellt för långvarigt sliparbete.

Video: Att välja rätt vedslip

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av träslipar finns det?

Träsliparna är indelade efter deras struktur och tillhörande syfte. Man skiljer på excenterslipen, en orbitalslipmaskin, den mångsidiga multislipmaskinen, en bandslipmaskin som fungerar med ett slipband, deltaslipmaskinen och en vinkelslipmaskin. Dessa slipmaskiner skiljer sig också åt i typen av sandpapper.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med träslipmaskiner?

Fördelen med träslipen är att det finns olika versioner för nästan alla applikationer. Applikationen är mycket enkel och de behändiga maskinerna kan tas med och användas var som helst. Nackdelar är bullret och exponeringen för trädamm. Båda kan dock utmärkt förebyggas med hörselskydd och sug.

Vilka välkända tillverkare levererar en vedslip?

Kända tillverkare av träslipmaskiner inkluderar Bosch, DeWalt, Einhell, Makita, Weller, Black and Decker, Wolfcraft, Festool och Tacklife.

Finns det specifika säkerhetsanvisningar för träslipmaskiner?

När du arbetar med en träslip, var noga med att bära skyddsglasögon. Vid längre arbete rekommenderas även hörselskydd och en ansiktsmask för att skydda mot trädammet. Ett utsugssystem minskar trädammet i området avsevärt. Se till att sandpappret har rätt korn och kontrollera framför allt kabeln till din slipmaskin för skador före varje användning.

När är en träslip värd det?

En träslipmaskin lönar sig för dig om du vill slipa arbetsstycken av trä eller andra träkomponenter. Det kan vara fallet i industriföretag inom träindustrin, men även inom hobbysektorn. Eftersom du kan arbeta mycket snabbt och utan ansträngning med den och ge dina arbetsstycken den sista touchen, är köpet av en sådan slipmaskin värt besväret för ett särskilt stort antal användare.

Kan man också köpa begagnade träslipar?

Du kan även köpa begagnade träslipar online utan problem. eBay är en av de stora leverantörerna som specialiserar sig på begagnade maskiner. Många kommersiella och privata säljare har placerat sina varor åt dig på plattformen, några av dem till mycket rimliga priser. Välj helt enkelt din begagnade träslip från olika artikelförhållanden, tillverkare och design.

tillbehör

skyddsglasögon

skyddsglasögon

9,30 €

Köp det på Amazon

Med dessa skyddsglasögon från Uvex skyddar du dina ögon från trädamm och spån som bildas när du använder en vedslip. Glasen är anti-dim på insidan, mycket reptåliga på utsidan och även resistenta mot kemikalier. Det är en one size fits all väger endast 50g. Den är standardiserad och kan användas i privata och affärsmässiga områden.

hörselskydd

hörselskydd

20,00 €

Köp det på Amazon

Hörselskydd från 3M hjälper dig att minimera ljudet vid hantering av vedslipen och därmed arbeta säkert. Färgen är gul och vikten är 219 g. Den är lämplig för en ljudnivå på upp till 98 dB och det låga trycket möjliggör en bekväm passform. Vissa delar av hörselskyddet är utbytbara av hygien- och ljudisoleringsskäl.

dammskydd

dammskydd

29,70 €

Köp det på Amazon

Här får du 20 stycken dammskyddsmasker som skyddar dig från trädammet när du hanterar en träslip. Dessa är FFP1-masker, som anpassar sig perfekt till huvudets form tack vare det elastiska bandet. Maskerna är föremål för strikta kontroller för att säkerställa en hög säkerhetsnivå. Inandning och utandning sker utan större ansträngning.

Ссылка на основную публикацию