0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Trägolvskivor gnisslar — så det blir tyst!

Trägolvskivor gnisslar — så det blir tyst!

När trägolvskivor gnisslar och knarrar kan det inte bara gå de boende på nerverna, det kan också vara ett tecken på strukturella skador på golvet. För att avvärja denna fara på lång sikt är det viktigt att eliminera dessa problem. Här kommer vi att visa dig en enkel metod för att fixa gnisslet.

Eliminera gnisslet steg för steg

  • naglar
  • skruv
  • skruvmejsel
  • Hammer
  • vattenpass

1. Kontrollera golvbrädorna

Först och främst är det viktigt att kontrollera om trägolvbrädorna i sig är problemet eller om underkonstruktionen är defekt. Om så är fallet måste du tyvärr reparera den bärande konstruktionen först. Använd vattenpasset för att testa om hela golvet har sjunkit någonstans.

Rensa utrymmet så mycket som möjligt. Varje möbel som du lämnar i rummet kan förvränga resultatet eftersom det trycker på golvbrädorna. Trampa sedan på varje planka med strumpor och avgör om bara vissa områden är drabbade eller om alla plankor kan behöva fästas.

2. Förhindra rörelse

Där du har märkt rörelse i golvbrädorna elimineras denna rörelse med spik eller skruvar. Kolla vilken variant du gillar bäst. Naglar dras lätt upp igen när golvet är lite äldre och fortsätter att kämpa mot det. Skruvar håller däremot plankorna på plats längre och stadigare, men är oftast också tydligt synliga.

Om du och din familj ofta går barfota är det billigare att skruva golvet. Du bör sedan förborra hålen med en fin borr och fördjupa dem lite med en försänkning. På så sätt försvinner skruvhuvudet bättre in i träet och dina fötter skyddas.

tips och tricks
Lita inte på dina grannar om de rekommenderar att du injicerar trägolvbrädorna med byggskum. Det här tipset kommer upp om och om igen, men tyvärr är det mer sannolikt att det skadar golvet. Om du vill lägga något under golvet är stegljudsisolering i bästa fall lämplig för detta, eftersom den inte kan expandera ytterligare efteråt.
Weiterlesen:
Kakel och porslinsstengods » Vilka är skillnaderna?
Ссылка на основную публикацию