0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Kedjelänkstaket i sluttningen

Kedjelänkstaket i sluttningen

Underlaget är inte jämnt överallt där något ska inhägnas. Det är också ofta nödvändigt att montera ett kedjelänksstängsel i sluttningar. Här kan du ta reda på vilka möjligheter du har för att sätta upp ett kedjelänksstängsel i en sluttning.

Olika typer av kedjelänksstängsel i sluttningen

Det finns olika typer av trådstängsel. De har också helt andra egenskaper. Dessa är de viktigaste trådstängsvarianterna:

  • dubbelstång kedjelänkstaket
  • trådnätstaket
  • ändlöst kedjelänkstaket

Sätt upp ett ändlöst kedjelänksstängsel i lutningen

Med det ändlösa kedjelänkstaketet hamras stolparna in var 2,5:e m. Staketet kortas till rätt längd och de horisontella trådarna tejpas fast på stolparna. En staketsträckare som ser ut som en överdimensionerad kam används också. Detta är den enklaste lösningen för att sätta upp ett trådstängsel i en sluttning.

Montera stavmatta träns på sluttning

Trådnätstaket är svårast att montera eftersom de enskilda panelerna inte är flexibla. De är jämförbara med barmattorna som används i byggarbetsstängsel. Mattorna ska alltid ställas upp horisontellt. Detta skapar en öppning på undersidan som blir större nedför sluttningen. En möjlighet är att skära mattorna diagonalt (från en tvärstång till nästa) lite mer, så att en diagonal gradering skapas. Eller så sätts staketet på ett fundament. Om lutningen inte är för stor kan det räcka om du halverar stångmattorna på längden.

Installera ett kedjelänkstaket med dubbelstång i sluttningen

Kedjelänkstaket med dubbla svärd är det vanligaste kedjelänkstaket idag. Spännstänger dras in i ändarna av stolparna och fästs i stolparna. Även om stolparna är förskjutna i höjdled på grund av lutning eller ojämnt underlag, anpassar sig kedjelänksstängslet alltid efter höjdskillnaden, eftersom maskorna inte är svetsade eller vridna utan bara hakas in. Detta kedjelänkstaket ger också en bra bild på alla sluttningar och ser professionellt ut.

Kedjelänkstaket med betongunderlag

Givetvis kan du även här uppnå en gradering genom att gjuta en passande grund med bas mellan två staketstolpar i lämplig längd. De individuella baserna graderas sedan längs hela längden. Så staketet står helt rakt i vattnet och går inte med samma lutning som lutningen.

tips och tricks
Under «Montering av kedjelänksstängsel med drive-in hylsor» eller «Byggning i kedjelänksstängsel» hittar du detaljerade instruktioner om hur du ställer upp ditt kedjelänksstängsel professionellt med respektive procedur. Du får även alla andra viktiga instruktioner som hur man kortar av ett kedjelänksstängsel eller hur man drar åt ett kedjelänksstängsel optimalt.
Weiterlesen:
Avstånd mellan stolpar i kedjelänksstängsel » Detta måste beaktas
Ссылка на основную публикацию