0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lufttorka borstar noggrant

Lufttorka borstar noggrant

För att alltid återställa användbarheten bör borstarna rengöras och torkas omedelbart efter varje användning. För att säkerställa att borsten inte deformeras under torkning rekommenderas enkla metoder för torkning i fritt hängande läge. Borst tål inte torkningsacceleratorer som hårtorkar eller uppvärmning.

Låt alltid lufttorka

Rengöring och torkning av borsten är en nyckelfaktor för korrekt skötsel av borstar efter användning. Både naturliga och syntetiska borst bör alltid lufttorkas. Torkning påskyndad av värme skadar hårsubstansen på varje enskilt borst och ofta även borstens handtag.

Penseln som är helt rengjord från färg- eller lackrester ska sköljas ur med vatten så att den blir lika «mättad» och «drypp». Ju tjockare eller starkare borsten är, desto mer vatten absorberar de. Istället för att använda en fön eller placera borsten på en värmare, bör mättnaden minskas innan du söker en lufttorr plats.

Bred ut, knåda och tumla

För att förkorta torktiden är det lämpligt att borsta ur borsten. På så sätt reduceras vattenhalten i de enskilda borsten. I princip är det ett longitudinellt uttryck av borsthåren.

En absorberande bomullsduk eller hushållspapper lämpar sig bäst att sprida. Med hjälp av rörelser i borstens riktning från toppen till spetsarna utförs mjuka «flexande» och knådande rörelser. Kraften ska verka på de enskilda borsten. Det ska inte finnas någon dragkraft vid «rötterna». Små rörelser i sidled vid strykning är möjliga om borsten, som fortfarande är lätt fuktiga, till slut borstas eller kammas till form.

Ett glas eller en kopp är till hjälp

Borstar med hål i handtaget passar utmärkt att hänga i burk eller mugg. För att göra detta förs en spik in genom hålet och borsten placeras på kanterna med borsten nedåt. Först efter att den har torkat helt, cirka två dagar i ett rum med normal temperatur, bör borsten föras till sin förvaringsplats.

tips och tricks
För alla borstar med träskaft, inklusive typer av borstar som sminkborstar, undvik att låta borsten peka uppåt under torkning, annars kommer fukt att tränga in i handtaget.
Weiterlesen:
Svängarmsrobotar - TOPPA rekommendationer & guider för köp
Ссылка на основную публикацию