0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Korrekt avfrostning i mikrovågsugn

Korrekt avfrostning i mikrovågsugn

Snabb avfrostning är en av de viktigaste användningsområdena för mikrovågsugnen. Enheten är också oslagbar i detta avseende. Det är dock viktigt att göra det rätt. Läs det här inlägget för att ta reda på hur.

Föredrar naturlig upptining

Närhelst du kan undvika att behöva tina upp mat i mikrovågsugn bör du. Detta har några fördelar:

  • det sparar energi
  • det säkerställer även långsam avfrostning
  • det finns ingen risk för att maten tillagas av misstag

Du kan till exempel lägga in mat från frysfacket i kylen dagen innan (vi rekommenderar det varmare, övre facket) eller helt enkelt låta den tina på bänkskivan. Detta kan dock ta flera timmar. Det är mindre lämpligt att placera den på värmaren, ett lite varmt vattenbad är bättre.

Viktiga tips för upptining

  • använd alltid avfrostningsinställningen
  • dela mat
  • återfukta maten
  • Vänd maten regelbundet

Använd alltid avfrostningsinställningen

Varje mikrovågsugn har en avfrostningsinställning. På den här nivån är effekten så låg att maten säkerligen inte kommer att lagas. Uppfrysning på högre nivåer rekommenderas inte, även om det går snabbare. Mat, framför allt kött, kan redan på vissa ställen vara genomstekt, vilket kan förändra konsistensen, färgen och smaken på ett oönskat sätt.

dela mat

Effekten av mikrovågor är störst när maten delas i små bitar och är så platt som möjligt. Detta har att göra med hur mikrovågsugnen fungerar.

Om möjligt, dela maten i så små delar som möjligt (ev. med kniv eller köksklyfta) och sprid ut dem så plant som möjligt i mikron. Detta förkortar upptiningstiden avsevärt och leder till en jämnare upptining av maten.

återfukta maten

Det är lämpligt att skölja maten väl med varmt vatten innan du placerar den i mikrovågsugnen. Detta minskar också upptiningstiderna avsevärt. Vattenhalten på ytan ökar, vilket gör att den tinar snabbare.

Weiterlesen:
Grått dis genom diskmaskinen » Var kommer det ifrån?

Vänd maten regelbundet

Mikrovågor värmer inte alla områden jämnt. Detta är en av deras största nackdelar. Mat måste därför vändas regelbundet.

tips och tricks
Om din mikrovågsugn har en automatisk avfrostningsfunktion behöver du bara ange lämpliga värden (typ av mat, mängden bestäms via automatisk vikt) och mikrovågsugnen kommer automatiskt att söka efter rätt upptiningseffekt.
Ссылка на основную публикацию