0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Återställa ett kylskåp – du bör vara uppmärksam på dessa saker

Återställa ett kylskåp — du bör vara uppmärksam på dessa saker

Gamla kylskåp har definitivt sin charm. Enheter från femtio- och sextiotalet handlas ibland för höga priser. Men när det kommer till restaurering finns det också en del problem som måste lösas. I den här artikeln får du reda på vad som är viktigt.

Optisk restaurering

Med äldre kylskåp är tecknen på användning ofta omisskännliga. Korrekt optisk restaurering är ofta svårt, särskilt med «oldtimer-kylskåp».

Optisk restaurering utanför

Den professionella målningen av ett kylskåp är mycket svårt och inte alltid lovande. Ett bra sätt att byta ut externa delar som inte längre är i perfekt skick är att slå in dem i folie. Detta kan även användas för att återställa kylskåpets ursprungliga färg, alternativt är även andra färger som matchar tillverkningsåret möjliga utan problem.

Optisk restaurering inuti

Plastdelar visar ofta tydliga tecken på slitage och smuts, ibland även skador. Noggrann rengöring av plastdelarna kan ta bort många av dessa märken, och i mindre utsträckning är även reparationer av enskilda plastdelar möjliga. I vissa fall är det enda alternativet att ersätta den med originalreservdelar.

Teknisk restaurering

Förnyelse och reparation av tekniken är endast möjlig med originalreservdelar. Installationen av «modern» kylteknik i gamla kylskåp är ofta problematisk. Men vad som kan göras för att förbättra prestandan är att helt återisolera kylen och byta ut dörrtätningen. Du behöver också en originalreservdel till dörrtätningen, vilket ofta är svårt att få tag på, speciellt med vintagekylskåp.

Andra restaureringar

När det gäller mycket gamla kylskåp ingår även följande arbeten i restaureringen:

  • Skydda dörrpaneler och karosspaneler från korrosion
  • Omkromade dörrhandtag och dekordelar
  • Byt till en CFC-fri kylenhet
  • Reparation och renovering av emaljerade inredningsdelar
tips och tricks
En fullständig restaurering av ett vintagekylskåp kräver cirka 100 — 150 arbetstimmar för en specialist, i svåra fall ännu längre. Följaktligen är restaurerade vintagekylskåp dyra. Men de har definitivt en längre livslängd än moderna enheter.
Weiterlesen:
Rengör fläktkåpan i rostfritt stål utan att lämna ränder » Så här gör du
Ссылка на основную публикацию