0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Skillnader i telefonsladdar

Skillnader i telefonsladdar

Det finns olika krav på den interna telekommunikationslinjen och följaktligen olika installationskablar. Ta en titt på följande översikt så att du kan välja rätt variant eller korrekt identifiera och använda en befintlig kabel.

Telefonledningsskillnader

Vid telefonkablar måste man först skilja på anslutningskablar och installationskablar. Anslutningskablar är alla de som kan anslutas till ett telefonuttag och tillåter användning av slutenheter. Installationskablar är däremot till för att lägga teleledningen och de telefonuttag som kan anslutas till den.

De största osäkerheterna bland användarna är vanligtvis installationskablarna. Det beror på att tillverkarnas beskrivningar och motsvarande användarvillkor vanligtvis inte beskrivs på ett så konsumentinriktat sätt som med anslutningskablar, som ofta säljs tillsammans med en slutenhet och förklaras på ett artigt sätt.

Enligt DIN VDE 0815 (Association for Electrical, Electronic & Information Technologies) finns det vissa klasser av telefoninstallationskablar för telefoninstallationskablar. Dessa skiljer sig åt i följande avseenden:

  • antal kärnor
  • Tvärsnitt av de enskilda kärnorna
  • Utrustning för ljuddämpning

Telefoninstallationskablar ser vanligtvis inte särskilt annorlunda ut från utsidan. Som regel är de belagda i vitt eller ljusgrått. Det finns JY(St)Y-kablar som mestadels läggs i privata hushåll. Nätoperatörer som T-Com använder å andra sidan normalt J-YY-kablar för att ansluta abonnenten. De största skillnaderna mellan de två är hur många ledningar som finns.

J-YY kabel

J-YY-kablar är vanligtvis fyrtrådiga eller har flera «star quads».

Ådrorna hos den första är röda, den andra gröna, den tredje grå, den fjärde gula och den femte vita. De enskilda kärnorna är märkta med svarta ringmarkeringar: a-mottagande kärnan har inga ringmarkeringar, b-mottagande kärnan har enkla, a-sändande kärnan har dubbla ringmarkeringar med mellanrum och b-sändande kärnan har kontinuerlig dubbelring markeringar.

JY(St)Y-kabel

Kärnorna i JY(St)Y-kablar kan också ha olika antal kärnor som är tvinnade i par. Vanligtvis finns det bara 4 enkla ledningar eller 2 par ledningar, men det finns även versioner med 4, 6, 8 eller 10 dubbeltrådar.

Weiterlesen:
Energisparlampa brände ut » Är det farligt?

4-trådsvarianterna är färgade enligt följande: a mottagningskabel: röd, b mottagningsledning: svart, b vidarekopplingsledning: gul, en vidarekopplingsledning: vit.

Med flertrådsversioner är a-tråden i det första paret röd och b-tråden är blå. För alla andra kärnor är a-kärnorna alltid vita, b-kärnan för 2:a paret är gul, för 3:e paret grön, för 4:e paret brun och för 5:e paret svart.

Ledartvärsnitt

De enskilda kärnorna kan ha en diameter på 0,6 eller 0,8 mm. De tjockare varianterna kan sända störningsfritt över längre avstånd.

ljuddämpning

Beroende på tillverkare kan kablarna även utrustas olika för att skydda mot yttre störningar, till exempel genom skärmning och kabelvridning.

Ссылка на основную публикацию