0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tegelstenar i trädgården — bra användningsområden

Tegelstenar i trädgården — bra användningsområden

Det finns mycket fler användningsområden för tegel i trädgården än man kan tro vid första anblicken. Dessutom kan tegel ofta organiseras mycket billigt eller till och med gratis. I den här artikeln presenterar vi några intressanta alternativ för att använda tegelstenar i trädgården.

Tegel utanför

Till skillnad från natursten eller betongblock är tegelstenar något mindre väderbeständiga. I praktiken förringar detta dock knappast användningen av tegel i trädgården – trots allt brukar det gå decennier innan en tegelsten faktiskt börjar vittra massivt.

Organisera tegelstenar billigt

En bra källa till billiga till gratis, och ofta mycket intressanta, tegelstenar är övergivna hus. I många fall finns det fortfarande ett stort antal tegelstenar, ofta ganska gamla, som fortfarande är i gott skick. Gamla tegelstenar i det så kallade kejserliga formatet är särskilt populära, som ser ganska intressanta ut på grund av sina speciella mått och sitt lite annorlunda utseende. I många fall kan man organisera tegel från rivna hus i närheten.

Trädgårdsidéer

Du kan faktiskt göra mycket i trädgården med tegelstenar:

  • Tegel som stenläggning för trottoarer
  • Tegelstenar för en trädgårdsvägg
  • Tegelstenar till en öppen spis

Tegel som stenläggning för trottoarer

Speciellt de gamla stenarna i kejserligt format gör en mycket intressant trottoar för trottoarer. Om de är använda och lätt väderbitna, det vill säga om de har en riktig «patina», är de särskilt attraktiva.

De kan läggas på samma sätt som de vanliga betongbeläggningsstenarna. Spänsten och slitstyrkan hos tegelbeläggare är inte riktigt lika stor, men de är tillräckligt starka för trädgårdsgångar som bara går på.

Tegelstenar för en trädgårdsvägg

Så kallade ruinmurar är särskilt intressanta i trädgården. De är byggda av tegel som en vanlig vägg i ett hus, ofta med dörröppningar eller föreslagna fönsteröppningar. Att klättra växter på sådana väggar är också intressant. Naturligtvis kan en vanlig trädgårdsvägg av tegel också resas för att ge skugga eller för att skydda mot insyn. De små tecken på vittring som dyker upp efter några år ger den också en mycket speciell charm.

Weiterlesen:
Gipsplattor » Under dessa förhållanden fungerar det

Tegelstenar till en öppen spis

En enkel eldstad är lätt att sätta ihop med hjälp av tegelstenar och ett galler. Vill du anstränga dig lite mer kan du även sätta ihop en lite högre eldstad av flera lager sten.

Det är dock bättre att använda andra material för att bygga din egen grillskorsten eller rökare.

tips och tricks
Om du gör exponerade murverk bör du definitivt vara uppmärksam på kvaliteten på fogar och fogmassa (4,05 € på Amazon*) s uppmärksamma. Vädret börjar där först.
Ссылка на основную публикацию