0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Chic idéer för tapeter i vardagsrummet

Chic idéer för tapeter i vardagsrummet

Länge ansågs tapeter, med undantag för flistapeter, vara gammaldags och kvavt. Det har förändrats radikalt. Spännande dekorer med tapeter av papper, metall, tyg och vinyl återerövrar vardagsrum. Urvalet sträcker sig från dämpad elegans till trendig jugend.

Hel väggdekoration

Tapettillverkarna rensar ut sina provkollektioner och låter moderna designers komma igång. Tack vare de nästan obegränsade designmöjligheterna genom digitala tryckprocesser kan varje dekoridé, hur ovanlig den än är, implementeras.

Många idéer används speciellt på tapeten till vardagsrummet. I många hushåll representerar väggarna den personliga stilen gentemot besökare. Ornament med eller utan prägling gör väggar till konstverk som inte kräver ytterligare väggdekorationer.

stil och gammaldags mode

Färgglada rektanglar, ränder och andra geometriska arrangemang ger livlighet och livsglädje in i vardagsrummet. Med större färgytor kan du stödja den kubistiska livsstilen. Hemtillbehör placerade i de enskilda färgfälten, såsom bilder, skapar spänning och kontrast.

Att leka med geometriska figurer kan plocka upp mode från svunna tider. 1970-talets hippiestil är lika populär som parallella ränder arrangerade parallellt, vertikalt eller horisontellt. Diamanter och polygoner i linjära eller oortodoxa arrangemang skapar blickfång upp till tredimensionella effekter.

Speciella idéer för vardagsrummet

Förutom de idéer som förs till tapeten för vardagsrummet med hjälp av tryck, är material och strukturella varianter populära. Metalltapeter kan uttrycka den önskade nykterheten i modern arkitektur, från glansen av stålbalkar till det industriella utseendet på ett loft.

  • Fluorescerande färger som lyser i mörkret
  • Textiltapet med vävda asiatiska representationer
  • Väggmålningar med makrolinsmotiv som grässtrån
  • Filt- och sammetsbelagd «lounge» tapet med ljudisolerad effekt
  • Tryckta tapeter som skapar optiska illusioner
  • Präglade non-woven eller papperstapeter med «enastående» blommor
  • Reflekterande metalltapeter med integrerade klara speglar
  • Tapeter med integrerade svarta tavlytor för att skriva med krita

Många tapetidéer för vardagsrummet utvecklar en dominerande optisk effekt. Ju mer uttrycksfulla motiv, färger och strukturer är, desto oftare väljs tapetkombinationer.

tips och tricks
Om du väljer en utomordentligt intensiv dekorvariant, kombinera en dekorativ vägg med motsvarande tillhörande tapeter. Var uppmärksam på de komplementära färgområdena för att undvika senare optiska störningar.
Weiterlesen:
Vad är gabioner? » Definition, möjliga användningsområden och mer
Ссылка на основную публикацию