1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Tapeter bakom brasan och vad du bör tänka på

Tapeter bakom brasan och vad du bör tänka på

Det finns några saker att tänka på när man installerar en kamin eller monterar väggbeklädnader i kaminens omedelbara närhet. Framför allt bör du absolut hålla avståndet till brännbara material som papperstapeter.

Viktigt: nödvändiga avstånd vid uppställning av kaminen

En eldstad ska absolut inte placeras precis var som helst. Det finns olika avstånd som du definitivt bör hålla. Detta inkluderar följande säkerhetsavstånd:

  • Avstånd till brännbara möbler i strålningsområdet
  • avstånden till brännbara väggbeklädnader som tapeter
  • Säkerhetsavstånd till brännbar golvbeläggning

Om du konfronteras med det nödvändiga ämnet brandskydd för första gången, är det bäst att söka råd från en specialist som t.ex. den ansvariga sotaren. I enskilda fall kan de ge dig information om var du får och inte får ställa upp kaminen. De nödvändiga avstånden anges vanligtvis också i instruktionerna för själva kaminen.

Var ska ugnen placeras?

Det finns några saker att tänka på när du installerar en braskamin, som storleken på rummet och isoleringen. Men även golvets, takets och väggarnas skick spelar stor roll. Det är bäst om dessa områden är gjorda av obrännbara material. I detta fall gäller minimiavstånd för obrännbara områden på cirka 20 centimeter för att säkerställa brandskyddet. Det ser lite annorlunda ut om kaminen har sidofönster eller i området för dörren till eldstaden. Men om det finns brandfarliga väggbeklädnader eller föremål i kaminområdet ska ett avstånd på minst 80 centimeter hållas. Om du är osäker, se instruktionerna som följde med din kamin eller fråga en specialist, till exempel en sotare.

Brännbara och obrännbara väggar

En grundläggande skillnad görs mellan brännbara och obrännbara väggar. Underbyggnader på väggarna, som exempelvis trä, är brännbara väggar, liksom tapetserade väggar. Här hjälper det bara att hålla rätt säkerhetsavstånd eller att förse väggen med skydd. Detta skydd kan implementeras i form av en tegelvägg med en tjocklek på minst 10 centimeter. Det är mycket viktigt att denna vägg består av mineralmaterial som betong.

Weiterlesen:
Infravärme » Beslutshjälp och köpråd
Ссылка на основную публикацию