0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Takräckestips

Takräckestips

Varje takterrass behöver förstås också ett lämpligt fallskydd. Detta kan ofta orsaka mer huvudvärk än du kanske tror, ​​särskilt när det kommer till adekvat anknytning. Läs här vad som är viktigt när det kommer till takterrassräcken och vilka alternativ du har.

bakgrundsinformation

Liksom hela takterrassen är räcket givetvis även godkännandepliktigt – det innebär att det ska överensstämma med alla gällande specifikationer vad gäller statik och fästteknik. Eftersom takterrassen ändå måste planeras av arkitekten för officiellt godkännande, bör även räcket och räckesformen bestämmas därefter innan byggnationen.

Att fästa ett takräcke kan ibland kräva kompromisser för att uppnå nödvändig styrka och hållbarhet vid fästpunkten.

Naturligtvis finns det otaliga designmöjligheter när det kommer till räckesformer – från enkla metallräcken till metallräcken med glasinsatser, från aluminium till smide.

Aktuella erbjudanden

takterrassräcken
Metallräcke rostfritt stål, fast ledstånggelaender-alu.de120 EUR/meter
Enkelt räcke med underkonstruktion och plasthöljebalkongelaender-direkt.de20 EUR/m
betongbeläggningar
Balkongräcken i granbalkongelaender-direkt.de50 EUR/m
Aluminiumstångsräckegelaender-alu.de110 EUR/m

Vad ska man tänka på när man köper? / Rekommendationer

Om takterrassen har planerats av arkitekten gäller det oftast även räcken – man bör absolut avstå från otillåtna räckeskonstruktioner eller förändringar, eftersom det är en hemlig konstruktion – vilket kan ge höga böter.

Med barn i huset, ta hänsyn till «klättringseffekten».
Särskilt barn, i sin upptäckstörst, stannar ofta inte vid balkongens eller takterrassens räcke. Räckeskonstruktionen bör därför utformas så att den inte uppmuntrar barn att klättra upp och eventuellt ramla ner på andra sidan. Det är bäst om det inte är möjligt att klättra upp alls på grund av räckets utformning.
Weiterlesen:
Eftermontering av markismotor » Instruktioner i 7 steg
Ссылка на основную публикацию