0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Takpannor prislista, en liten översikt

Takpannor prislista, en liten översikt

När det kommer till takläggning finns det många alternativ och material som skiljer sig inte bara i sina egenskaper, utan framför allt i sitt pris. En liten översikt över vad som finns och var priserna finns hittar du här.

Tak kan täckas med väldigt olika material

Priserna är förstås också väldigt olika. Det är alltid viktigt att jämföra priset per kvadratmeter för ett specifikt tak. Typen av takläggning, takets lutning och nödvändig underkonstruktion och bärförmåga är alltid prisavgörande kriterier för det enskilda taket.

Eftersom man inte kan räkna ut många saker själv är det alltid lämpligt att planera tillsammans med takläggaren och att beräkna de enskilda materialen. Annars kan det hända att du gör en platt felräkning eftersom du inte har tagit hänsyn till den högre materialåtgången för din taklutning.

Grovt sett antas i snitt cirka 9 euro per kvadratmeter för lerpannor — för plåttakpannor, som är mycket lättare, kostar de cirka 13 euro per kvadratmeter.

Betongtakpannor, å andra sidan, är väldigt billiga, med priser i intervallet runt 4 — 6 EUR per kvadratmeter, Eternit är ofta ännu billigare, med vissa erbjudanden som till och med går under 4 EUR per kvadratmeter.

Med en bitumen singelöverdrag på ett professionellt sätt får man räkna med runt 10 EUR per kvadratmeter, men den här typen av täckning — precis som plasttakpannor — är verkligen utbredd idag nästan bara för trädgårdshus och carportar.

Eventuella takmaterial

  • Lertakpannor – den klassiska varianten
  • Betongblock — ett billigt alternativ
  • Plåttakpannor
  • Takpannor av plast
  • evig
  • bitumen bältros

Alternativ från återförsäljare på Internet

  • frankebaustoffe.de: Återförsäljaren har många olika takmaterial i sitt sortiment.
  • bausep.de: Byggmaterialhandlaren på nätet bausep har också ett stort antal olika täckningsmaterial för taket. Det finns mycket värdefull information om detta.
  • wienerberger.de: Förmodligen den mest kända tegel- och takpannetillverkaren. Här finns dock bara de klassiska lertegelstenarna.
Weiterlesen:
Decentraliserad ventilation för snedtak » Det ska du veta

På så sätt kan du minska kostnaderna

De billigaste varianterna för en takbeläggning är eternit och betongtakpannor. Medan Eternit är relativt lätt måste taket ha tillräcklig bärighet för de tunga betongtakpannorna.

tips och tricks
Om du är osäker på din takstols bärförmåga är det bäst att fråga din takläggare om råd.
Ссылка на основную публикацию