0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Med frånluften genom takpannorna

Med frånluften genom takpannorna

För att leda frånluften från huven genom taket behöver du en skorsten och ett specialelement för takpannorna som tätar taket och röret. Den här guiden berättar hur du gör.

Montering av frånluftsplattan

Om du vill installera en fläktkåpa med luftutsug behöver du ett sätt för luften att komma ut: du drar en kanal genom väggen och installerar en väggdosa eller så bygger du en speciell skorsten för fläktkåpan som går genom taket . För det senare behöver du ett speciellt element för takpannorna.

Att arbeta på taket är alltid förenat med en risk. Om du är osäker, anlita en specialist.

exponera taket

För att installera en takventil måste du exponera den del av taket genom vilken avgasskorstenen passerar. Isoleringen måste också tas bort.

Mata igenom och fäst röret

Om taket är öppet, montera avgasröret och dra det genom taket. För att det ska hålla säkert, fäst det på takbjälken med en speciell konsol.

Ventilation bak, blyförkläde, regnkrage och regnhuva

Röret behöver endast en platta för bakventilation, som monteras under spararna. Sedan kommer vändningen på blyförklädet. Det fungerar som en förklädnad, pipan ser snyggare ut så. Dessutom ersätter plattan som blyförklädet placeras på en takpanne. Montera sedan röret med en regnkrage som förhindrar att regn kommer mellan röret och blyförklädet. Ovanpå kommer ett överdrag, den så kallade regnhuven.

Alternativ: Som alternativ till blyförklädet kan du även använda en aluminiumtakpanna som täcker röret och stänger öppningen.

Återställ takbeläggning

När röret är installerat måste du återställa takbeläggningen. I synnerhet bör du se till att isoleringen läggs ordentligt igen och att inget onödigt område förblir oisolerat på grund av röret.

Weiterlesen:
Takrengöring » Kontroversen
Ссылка на основную публикацию