2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort gamla vinylgolv — effektivt och noggrant

Ta bort gamla vinylgolv — effektivt och noggrant

Om det gamla vinylgolvet ska tas bort måste det tas bort ordentligt. För att detta projekt ska lyckas måste några punkter beaktas. Insatsen beror främst på typen av vinyl och hur den lades. Flytande golv kan enkelt tas bort från undergolvet utan större ansträngning, medan självhäftande vinyl kräver betydligt mer ansträngning.

beredning

Som redan nämnts kan icke limmade vinylgolv som klickvinyl enkelt lyftas från undergolvet. För att göra detta, lossa klickkopplingen mellan de enskilda panelerna med en skärkniv, vilket gör att vinylen kan tas bort. Men om vinylen är permanent bunden måste du göra några förberedelser.

Kontrollera vinylgolvets ålder först. Om det inte är från 60-, 70- eller 80-talet behöver du inte oroa dig för asbest. Men om materialet är extremt gammalt bör man definitivt anta att asbest använts i tillverkningen. I detta fall bör du ha lämpliga skyddskläder tillgängliga och kassera elementen enligt TRGS 519. På så sätt utsätter du dig inte för fara.

Vill du vara helt på den säkra sidan, kontakta ett företag eller ett specialistföretag. De kan avgöra om det finns asbest i elementen och kassera vinylen därefter. Annars är det ändå viktigt att du rensar ut alla möbler från rummet så att du kan ta dig till golvet och arbeta ostört.

  • arbets~~POS=TRUNC handskar~~POS=HEADCOMP
  • skyddsglasögon
  • ytterligare skyddskläder för beläggningar som innehåller asbest
  • Cuttermesser
  • filtpenna
  • spatel eller mattavdragare
  • varmluftstork

Instruktioner

1. Symönster

För att effektivt ta bort vinylgolv från olika typer av golv måste du först applicera ett skärmönster. Speciellt med limmad vinyl räcker det inte att lyfta en remsa i hörnet, eftersom de är ordentligt förbundna med limmet. Det enda undantaget är enskilda plankor eller plattor. Remsor delas upp i lika långa bitar med en filtpenna.

Weiterlesen:
Rengöring av plattor » Så tar du bort även envis smuts

2. Klipp vinyl

Skär nu längs markeringarna med fräsen. Bladet behöver inte gå hela vägen genom materialet.

3. Ta av

För att kunna lyfta av de enskilda bitarna, placera spateln eller mattavdragaren på snitten. Sätt nu in verktyget under panelerna och ta loss det. Här måste man använda styrka.

4. Glöm inte limrester

När elementen har tagits bort måste du rensa upp limresterna. Använd antingen spateln eller strippern för detta ändamål. Om du kämpar med särskilt envisa limrester kan du använda varmluftstorken för att värma upp de enskilda ytorna. Därefter kan materialet lättare lossas.

5. Kassera vinylgolv

Släng slutligen vinylgolven. Efter kassering, glöm inte att förbereda golvet om du vill lägga en ny golvbeläggning. Framför allt ska stötar och sprickor åtgärdas så att den nya ytan passar.

Ссылка на основную публикацию