1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Otrevliga droppar? Hur man tar bort väggfärg från golvet!

Otrevliga droppar? Hur man tar bort väggfärg från golvet!

Vem klarar av att ta bort väggfärg utan att göra oreda? Även den mest erfarna husmålaren kommer att producera en fläck eller två när man frammanar en fräsch färgton på tak och väggar. Om det inte finns någon eller bara otillräcklig täckning bildas envis smuts som inte längre kan tas bort så lätt efter torkning. Hur får man bort de härdade dropparna från marken?

Den första viktiga frågan: Hur känslig är golvbeläggningen?

Alla golv är inte lika: Om det är en droppande, rå avjämningsmassa är de tillgängliga resurserna mycket annorlunda än med ett känsligt laminat eller till och med ett korkgolv.

Naturligtvis kommer du att behöva ta mer tid för en känslig beläggning än för ett hårt oavslutat golv. I värsta fall kan vissa skador uppstå, så det är viktigt att tänka på hur långt du vill gå med din sanering.

Med dessa medel kan du ta bort väggfärg från golvet

Endast fuktig väggfärg kan fortfarande tvättas bort med vatten, så det gäller att reagera så snabbt som möjligt! När färgklumparna har torkat hjälper främst mekaniska medel och kanske lite kemi:

stöddriftLämplig för känsliga golv?
grytsvampskrapa med den hårda sidan, tvätta med den mjuka sidanendast med försiktighet
stålullför kraftig skrubbningnein
Glaskraparen, effektiv skrapning på släta golvja
spatelkraftfull skrapningendast med försiktighet
skalpellriktad borttagning av små dropparendast med försiktighet
Erasergnugga bort tunna lagerresterja
nitroutspädninglösgöring av tunna lagerresterGör ett test!

Särskilt när det kommer till många droppar färg som kan ha hamnat på golvlisterna, måste du göra mycket fint arbete. Detta hade inte hänt med en målarfleece, folie eller kartong som bas!

tips och tricks
Om fläckarna kommer från din tidigare hyresgäst kan du kanske få hyresvärden att betala dig en timlön som sedan drar av dessa pengar från «smutsfinkens» deposition. Ta bara upp problemet noggrant.
Weiterlesen:
Magnetremsor ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию