1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Om det droppade: ta bort tefläckar från mattan

Om det droppade: ta bort tefläckar från mattan

Alla människor är inte servitörer, som har mycket övning i att bära en drink till bordet så att den inte spills. En kopp som är för full eller en liten knuff räcker för att normala människor ska få teet att spruta ur koppen. Då bör du snabbt ta bort tefläckarna från mattan.

te färger

Som en allmän regel, om du spiller te, se till att rengöra mattan snabbt så att fläcken inte stannar. Detta gäller särskilt för svart te, eftersom det även lämpar sig för färgning av textilier — varvid ett fixeringsmedel används för att färgen inte ska tvättas ur igen. Vid en oavsiktlig tefläck är detta givetvis inte nödvändigt, så fläcken kan tas bort ganska enkelt. Och det beror förstås på färgen på mattan. Kamomillte på en mörk matta är inte så tragiskt.

ta bort tefläckar

Du behöver inga hårda rengöringsmedel för att få bort tefläckar från mattor. Huskurer som finns tillgängliga i nästan varje lägenhet kommer också att göra susen:

  • bakpulver
  • vinäger
  • citronsaft
  • galltvål

1. Skölj tefläcken med vatten

Skölj först teet ur mattan med vatten. Bär in en liten matta i badrummet och dutta av mattan med en våt trasa.

2. Använd huskurer

Kanske kommer tefläcken att försvinna efter att ha behandlats med vatten. Om inte, lägg en påse bakpulver, lite vinäger eller citronsaft på den och låt den verka. Alternativt kan du gnugga fläcken med galltvål.

3. Skölj huskur

Det tredje steget består endast av att skölja ur det använda hushållsmedlet. Visst är det lättare om du kan göra detta under rinnande vatten, men du kan också ta bort medlet genom att dutta med en våt trasa. Det tar bara lite längre tid och du måste tvätta trasan regelbundet så att den kan ta åt sig huskuren.

Weiterlesen:
Vaxfläckar på trä » Hur man enkelt tar bort dem
Ссылка на основную публикацию