0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur man tar bort solskyddsfläckar från vit tvätt

Hur man tar bort solskyddsfläckar från vit tvätt

Solskyddsmedel lämnar gula fläckar och fläckar på kläderna om det inte absorberas helt av huden. Du kan ta reda på hur du tar bort solskyddsfläckar från vit tvätt i vår artikel.

Varför är solskyddsfläckar så resistenta?

Solskyddsmedel har till uppgift att skydda vår hud från UV-strålning. Många solkrämer är nu vattentäta eller åtminstone vattentäta. Detta för att förhindra att skyddsfilmen tappas bort igen direkt när du simmar i havet eller i utomhuspoolen. Dessutom är en fet hinna på vattnet inte speciellt trevlig.

Men motståndet gör att solskyddet inte bara fastnar på huden utan även på kläderna.

Ta bort solskyddsfläckar från vit tvätt

Solskyddsmedel lämnar gula kanter och fläckar på vita kläder, vilket liknar svettfläckar, förutom att de finns på andra ställen, som kragen, ärmfållarna och ryggen.

Innan du tar till kemiska rengöringsmedel och fläckborttagningsmedel är det bäst att prova huskurer, eftersom dessa oftast är mer miljövänliga och gör jobbet lika bra.

Berättigad:

  • vinäger
  • citronsaft
  • bakpulver

Applicera vinägeressens

Vinägeressens fungerar också mycket bra mot svettfläckar. Du blandar en del vinägeressens med fyra delar vatten och blötlägger dina kläder i det. Efter två timmar lägger du dem i tvättmaskinen.

citronsaft

Citronsaft har en blekande effekt och kan därför användas mycket bra på vita kläder. Du ringlar citronsaften på fläcken och låter den verka i en halvtimme. Då kan du direkt tvätta plagget i tvättmaskinen.

Citronsaft fungerar för övrigt även på gräsfläckar på tygskor som du kan ha fått i det fria.

Panacean: bakpulver

Bakpulver fungerar mycket bra på en mängd olika fläckar. Du fuktar fläcken, blandar bakpulver med lite vatten och applicerar moset på det färgade området. Efter en halvtimme, skrapa ur bakpulver och tvätta kläderna.

Weiterlesen:
Lossa flaskan » Så här gör du på rätt sätt

Undvik solskyddsfläckar

Naturligtvis är det bättre att undvika solskyddsfläckarna. Detta fungerar genom att trycka upp t-shirtärmarna innan du häller mjölken på dina armar. Om du använder solskyddsmedel innan du klär på dig bör du vänta tills det absorberas ordentligt.

Att använda solskyddsmedel med en anti-fläckformel är också till hjälp.

Ссылка на основную публикацию