0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort senapsfläckar med huskurer

Ta bort senapsfläckar med huskurer

Det finns lämpliga huskurer för nästan allt arbete, speciellt för att ta bort fläckar från olika typer av kläder. Men hjälper dessa huskurer också, eller ska man använda kommersiella rengöringsprodukter om man till exempel behöver ta bort senapsfläckar?

Ta bort senapsfläckar som fortfarande är färska

Senapsfläckarna tas bäst bort när de fortfarande är färska och senapen ännu inte hunnit torka. En möjlighet är till exempel att tvätta plagget direkt. Detta bör dock inte göras omedelbart tillsammans med andra klädesplagg. Det är bättre att förbehandla fläcken, till exempel med följande verktyg:

  • varmt tvålvatten
  • lite sprit för särskilt envisa fläckar
  • möjligen även ammoniaksprit

Du bör agera snabbt

Det är mycket viktigare att du agerar så snart som möjligt och tar bort fläcken medan den fortfarande är färsk. Ta först bort den grova smutsen och skölj sedan omedelbart plagget med varmt tvålvatten. I de flesta fall kan inte all förorening avlägsnas helt på detta sätt. Du bör därför lägga plagget i tvätten efteråt.

När senapsfläckarna redan har torkat

Det blir lite svårare när dessa fläckar redan har torkat och måste tas bort i detta tillstånd. Här behövs en mer omfattande förbehandling, till exempel med hjälp av flytande tvättmedel, som först hälls på fläcken med lite vatten och sedan gnids in. Detta för att senapen ska bli mjuk igen och sedan lättare kunna tas bort. När detta har hänt ska du skölja plagget med mycket vatten och sedan tvätta det i tvättmaskinen, gärna direkt.

Ta bort senapsfläckar från möbelklädsel

Ta först bort senapen från klädseln så gott det går, till exempel med en sked eller en trasa. För ytterligare rengöring, blanda vinägeressens med lite vatten och dutta försiktigt det drabbade området. Tillsätt eventuellt lite bakpulver på området fuktat med vinägervatten och lossa senap på detta sätt. Använd sedan lite hushållspapper för att suga upp det resulterande gula skummet och ta bort smutsen på detta sätt. Du kan behöva upprepa rengöringen om det behövs.

Weiterlesen:
Ta bort mögel med alkohol » instruktioner, tips & tricks
Ссылка на основную публикацию