0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort låset på rumsdörren — så fungerar det

Ta bort låset på rumsdörren — så fungerar det

Knarkar dörrhandtaget eller hänger det slappt? Sedan måste de ta bort låset och smörja eller reparera det. Du behöver inte många verktyg för detta, och du behöver inte vara proffs heller.

Ta bort låset

Lås på rumsdörrar är relativt lätta att sätta upp och kan därför snabbt tas bort. Du går vidare i två steg:

  • Demontera dörrhandtaget
  • Ta bort låset

Demontera dörrhandtaget

För att demontera dörrhandtaget behöver du en insexnyckel. Detta kommer att lossa stiftskruven på dörrhandtaget. Dra sedan av spärren. På andra sidan sitter spärren på en fyrkant. Dra ut denna ur dörren tillsammans med dörrhandtaget.

Fixera nu den öppna innerdörren med en kil så att den inte faller igen. För så länge dörrlåset ännu inte är borttaget kan spärren haka i. Om dörrhandtaget med den fyrkantiga stången är på andra sidan dörren måste du föra in handtaget på en gaffel eller sked i hålet och försöka vrida det för att öppna dörren igen.

Ta bort låset

Nu är det dags för låset. Du kan se två skruvar på framstycket (detta är plåten i dörrkanten) — ovanför och under regeln och spärren. Lossa detta med en stjärnskruvmejsel. Dra sedan ut låset. Om det är svårt, använd skruvmejseln i nyckelhålet för att bända fram låset. Alternativt kan du sätta in en spårskruvmejsel i springan mellan framstycket och träet och försiktigt lyfta ut den. Dra sedan ut låset hela vägen.

Nu kan du göra vad som behövs med låset, till exempel smörja det om dörrhandtaget gnisslade, eller plocka isär och fixa fjädern som gick sönder när dörrhandtaget inte har spänt.

Weiterlesen:
Måla dörrkarmen » Betalar hyresgästen eller hyresvärden?
Ссылка на основную публикацию