0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Lokalisera och ta bort rost på färg

Lokalisera och ta bort rost på färg

När rost uppstår på färg är den så djupt skadad att bar och frätande metall blottas. Lokalisering, exponering och tätning krävs för att tillförlitligt eliminera orsaken. Blixtrost «regnar» ner på oskadad lack i form av metallpartiklar. Den poleras noggrant ut utan ytterligare analys av lokalt ursprung.

Rostfilm på utsidan kan tas bort genom rengöring

Den första indikatorn på att rost inte kommer från externa källor är ineffektiviteten eller kvarvarande rost efter polering. Blixtrost uppstår när metallpartiklar som blåst upp från luften landar på billacken. Du kan men behöver inte skada färgen. I de flesta fall kan det tas bort helt enkelt genom att spraya på en rostborttagare eller lack.

Efter rengöring av färgen bör ytan undersökas noggrant. På tveksamma platser kan ett foto kontrolleras ännu närmare med en smartphone och förstoring eller med förstoringsglas. Om misstänkta hål eller repor upptäcks kan de först poleras igen på ett målinriktat sätt. Om misstanken inte försvinner är försegling med en lämplig touch-up penna den bästa lösningen.

Rost på kroppen eller marken

Vid polering av repor och när rostbon redan märks måste djupet kontrolleras. Metallen under färgen är blottad, vilket inte alltid är direkt uppenbart. Korrosion kan bara uppstå när metall kommer i direkt kontakt med syre och vatten.

Följande princip gäller för alla rostiga fläckar oavsett storlek:

1. Frilägg den kala färgen genom att slipa

2. Grunda det öppna området

3. Applicera färgskiktet med färg

4. Applicera klarlacken

För dessa steg måste underlaget fortfarande vara oskadat och inte genomrostat. Om plåten kan tryckas igenom med ett lätt skruvmejseltryck ska den åtminstone fyllas och i ett framskridet skede ska ny plåt svetsas in.

tips och tricks
Avgörande för bildningen av rost är mötet av järnmetall, syre och vatten. Ett enkelt knep, till exempel för att skydda små hål i billacken från stenskott, är att tillfälligt fästa med vattenfast tejp. På så sätt förhindrar du de första tecknen på korrosion när du är på väg eller inte har tid att göra kortvariga reparationer.
Weiterlesen:
Träbets ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию