0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort repor från laminat: 3 tekniker i ett ögonkast

Ta bort repor från laminat: 3 tekniker i ett ögonkast

Repor bör repareras i laminatet för att undvika större skador. Vi kommer att visa dig hur du korrekt tar bort repor i laminat.

Möjligheterna i korthet

Ta bort repor i laminatet med reparationssatser

För en professionell reparation av repor i laminatet finns reparationssatser som innehåller alla nödvändiga material. Förutom hårdvax i olika färger ingår oftast en smältare till vaxet. En spatel för utjämning och sandpapper för slipning kompletterar dessa set.

Det hårda vaxet smälter över repan och kan därför rinna in i sprickan. Denna metod är särskilt lämplig för djupare repor och hål. Även hål kan stängas helt med den. Sortimentet bör åtminstone innehålla den färg som kommer nära laminatgolvet.

video:

Ta bort repor i laminatet med huskurer

Även med enkla huskurer kan du ta bort mindre repor på laminatytan. Saker som skokräm, bivax eller babyolja kan användas för reparationer. Du kan till och med dölja den fula platsen med en valnöt. För att göra detta, gnugga muttern över repan och ingredienserna kommer att försegla den.

Huskurer lämpar sig endast i begränsad omfattning för mycket djupa repor. Om du har ytrepor i laminatet som inte når de inre lagren, så kan dessa medel appliceras som ett billigt alternativ och laminatgolvet kan behandlas med dem.

video:

Ta bort repor i laminatet med reparationspennor

När det gäller att dölja ytliga repor är reparationspennorna den idealiska lösningen. Med dem kan reporna spåras mycket exakt och därmed behandlas exakt. Denna procedur kräver inte uppvärmning.

Vid större skador som djupa repor eller hål räcker inte reparationspennan till eftersom endast lite material appliceras. När du väljer ett set, se till att det innehåller så många färger som möjligt. Detta gör det möjligt att retuschera mönstrat laminat på ett sådant sätt att reporna då blir osynliga. Stickorna kan finnas i både vaxstick och flytande versioner.

Weiterlesen:
Linleum i trälook - priser på kvalitetsprodukter

video:

produktrekommendationer

reparation

Rekommendation

Picobello Wood Repair Kit, Medium — Parkett Laminat Möbeltrappa, G61404
37,33 EUR

Det är här

Med en reparationssats kan du reparera inte bara ytliga repor utan även djupa skador som hål. Förutom hårdvax i olika nyanser ingår även en smältare för att värma och göra vaxet flytande. Spateln används för att ta bort överflödigt vax och jämna ut defekter. Sandpapper ingår ofta för slipning.

reparera stift

Rekommendation

Reparationssats för trä, reparationssats för laminatgolv i 21 delar, reparationspenna för träfyllning och…
11,99 EUR

Det är här

Reparationspennor är idealiska för att dölja repor i ytorna på laminatgolv så att de sedan är nästan osynliga. Stickarna finns som vaxsticks, samt i flytande eller gelform. Med olika färger kan du arbeta på alla nyanser av laminatet och på så sätt snabbt få bort reporna.

tätning

Rekommendation

Poliboy — Laminatrenoverare — Omedelbar tätningsmedel — Långvarig glans och skydd -…
14,15 EUR

Det är här

Med en tätning skyddar du dina laminatgolv från ytterligare skador på lång sikt. De säkerställer också en hög glans. Medlet appliceras på underlaget efter att det skadade området har reparerats. Torka av vätskan på golvet med en trasa. Speciellt vid flytt lyser laminatet som nytt igen efter behandlingen.

vård

Rekommendation

Mellerud Laminate Cleaner & Care — Pålitligt medel för rengöring av laminatytor…
8,99 EUR

Det är här

Laminatvård är inte bara för rengöring, utan möjliggör också optimal skötsel av laminatgolv. Förutom golv kan den oftast även användas på paneler som monteras på vägg eller tak. Många vårdprodukter minimerar till och med återsmutsning och minskar därmed kostnaderna för omfattande rengöring.

Weiterlesen:
Glansigt vitt kakel » Leverantörer, priser och tips för skötsel

Instruktioner: Ta bort repor från laminatet med reparationssatsen i 6 steg

  • tätning
  • reparation
  • spatel
  • slippapper

1. beredning

Du måste rengöra och torka det repade området i laminatet noggrant. Slipa bort eventuella större skador så att det inte finns fler gupp.

2. Värm och häll vax

Använd en smältare, värm vax från reparationssatsen och häll det i hålet eller repan. Sluta inte förrän platsen är helt full.


Repor i laminat- och trägolv kan repareras med speciella reparationsset

3. Utjämning

Du kan ta bort överflödigt hårdvax med en hyvel eller en spatel för att säkerställa en jämn yta.

4. Torkning

Låt det fyllda hårdvaxet stelna tillräckligt länge.

5. Omarbeta

Du kan försiktigt omarbeta områdena med fint sandpapper så att du får en ren ytfinish. Undvik nya repor från slipning.


Defekter kan tas bort med fint sandpapper

6. Skyddslack

Beroende på det drabbade området kan du applicera en skyddande lack för att försegla den vid behov. Det gör att ditt laminat skyddas mot ytterligare skador på lång sikt och är redo att användas.

Möjliga problem och lösningar

Mitt golv är väldigt ojämnt.

Ojämnheter i laminatet kan jämnas ut med hårdvax.

Laminatet är redan svullet.

Om laminatet redan har svullnat på grund av djupa repor och för mycket vatten, hjälper det vanligtvis inte att reparera det. Du måste skära ut det drabbade området och ersätta det med en ersättningsbit. Detta kallas vattenskador på laminatgolvet.

Huskurer räcker inte för mig.

Om huskurer inte räcker för djupa repor måste du ta till vax eller andra medel. I extrema fall kan en specialist också hjälpa till med reparationen.

Tips: Det är bättre att förebygga skador än att reparera det
Om du vidtar åtgärder för att undvika repor i laminatet blir det billigare än att reparera det. Använd rena tofflor och fäst filtkuddar på alla möbler som glider runt.

Vanliga frågor

Vem är ansvarig för reporna vid utflyttning?

Repor i laminatet orsakade av normal användning eller slitage bekostas ej av hyresgästen. Hyresgästen är ansvarig för grov skada såsom vattenskada och ska stå för det.

Weiterlesen:
Laminat » Vilka är nackdelarna med V-fogen?

Hur mycket kostar en reparation av externa företag?

I genomsnitt tar externa företag runt 50-100 euro för att reparera repor, inklusive resor. Varje ytterligare skadeområde beräknas till cirka 20-30 euro.

Hur skyddar jag mitt laminat från repor?

För att skydda laminatet från repor bör du utrusta möbler med filtkuddar. Gå inte på laminatet med gatuskor, eftersom du kommer att ta in små stenar i rummet.

Hur tar jag bort repor i laminat ordentligt?

Rengör det repade området i laminatet och fyll det uppvärmda hårdvaxet i repan. Släta bort överskottet med en spatel och när det är torrt, slipa ner med sandpapper. Ett skyddslack skyddar mot nya repor.

Vilka huskurer kan jag använda för att ta bort repor i laminat?

Huskurer som skokräm, bivax, babyolja och valnötter är lämpliga för att ta bort repor i laminat.

Ссылка на основную публикацию