0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur man tar bort pennfläckar från läder

Hur man tar bort pennfläckar från läder

Märkligt nog finns det alltid ett streck från en kulspetspenna på läder. Kanske använde ungen den för att rita i soffan, eller så ramlade pennan bara av och lämnade några prickar. Hur som helst står du nu inför frågan om hur man tar bort pennfläckar från läder.

Kuliflecken von Leder entfernen

Kulspetspennan innehåller en bläckpasta som torkar i kontakt med luft och är relativt resistent. Därför är det inte alltid lätt att få bort fläckarna. Du bör avstå från att gnugga linjen eller prick, särskilt på läder, eftersom detta också kommer att missfärga området runt det. Att använda den blå sidan av ett suddgummi, som är avsett för att radera bläck, är inte heller en lösning. Detta slipar endast det översta lagret av lädret, vilket inte leder till ett bra resultat, speciellt med slätt läder.

Ren alkohol, lösningsmedel som innehåller alkohol och speciell kulspetsborttagare är lämpliga för slätt läder. En så kallad smutsraderare för mocka.

Ta bort pennmärken från slätt läder

Lägg lite alkohol eller lösningsmedel på en trasa och gnugga försiktigt över pennfläcken. Förresten: Detta fungerar mycket bättre om lösningsmedlet ännu inte har avdunstat från bläcket, d.v.s. bläcket har ännu inte torkat.

Men prova det på ett mindre synligt område först. Om alkoholen angriper färgen är det bättre att använda en speciell pennrengöring som även passar för läder, även om den är lite dyrare än alkoholen.

Ta bort pennfläckar från mocka

Som beskrivits ovan kan smutssuddaren användas för mocka. Den skiljer sig något från de blå och röda suddgummin för pennor, men fungerar på liknande sätt: läderytan är lätt slipad, men tillräckligt försiktigt för att inte skada skor eller soffkuddar.

Weiterlesen:
Stryk viskos » Så här gör du rätt
Ссылка на основную публикацию