0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta enkelt bort pennfläckar

Ta enkelt bort pennfläckar

Kulspetsfläckar är bland de envisa fläckarna som vanligtvis måste behandlas med kemikalier. Men du behöver inte köpa några speciella kemikalier för detta – du har definitivt sådana kemiska ämnen som har förmågan att lösa upp pennfläckar hemma.

Huskurer för kulspetspenna fläckar

  • hårsprej
  • Rengöringssprit
  • nail polish remover
  • borstrengörare

Vad har dessa produkter gemensamt? De innehåller alla lösningsmedel! Detta löser de torkade färgpartiklarna och hartsinnehållet. Sedan ska de bara sugas ur tyget.

Var försiktig med färgad tvätt eller billiga jeans! Lösningsmedlen kan inte bara lösa upp färgen på kulspetspennan utan även färgen på dina kläder. Därför bör du först testa på en fåll på insidan om färgen på dina textilier tål behandlingen. Om inte kan du prova en icke-lösningsmedel huskur, som t.ex

  • Tandkräm (gnugga på fläcken, låt verka, skölj – klar)
  • Citronsyra eller vinäger essens (att användas såväl som tandkräm)
  • Mjölk (blöt i den över natten, tvätta – färdig)

Instruktioner för att ta bort pennfläckar med hårspray, tvättsprit eller något av de andra nämnda medlen

1. Applicera rengöringsmedel

Spraya hårspray på pennfläcken eller lägg några droppar tvättsprit, nagellackborttagare eller borstrengöringsmedel på den. Låt produkten verka i fem minuter.

2. Dab

Torka sedan av fläcken med en absorberande trasa. Detta bör tillåta dig att dammsuga upp färgrester. Om det behövs, applicera mer tvättmedel och blotta tills fläcken är borta.

3. Tvätta ur

Skölj till sist dina kläder under varmt rinnande vatten och lägg dem sedan i tvättmaskinen.

Om mattan eller de stoppade möblerna inte är ett plagg, efter behandling av fläcken, rengör ytan generöst med vatten och lite Fit eller kraftigt tvättmedel och sug upp vätskan med trasor. Det är bäst att våtrengöra hela mattan eller soffan för att förhindra att det bildas kanter.

Weiterlesen:
Ta bort urinfläckar » Från madrasser, mattor eller textilier

Pennfläckar på väggen

Om dina kära små har förevigat sig själva på vardagsrumsväggen är det heller inget drama: Applicera helt enkelt ett av de lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel som nämnts ovan på fläcken, låt den verka en kort stund och torka av den med en fuktig trasa .

Var försiktig med färgad tapet eller väggfärg! Testa först på ett icke-synligt område för att se om väggfärgen överlever behandlingen.

Ссылка на основную публикацию