18 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort mögelfläckar på gummi omedelbart

Ta bort mögelfläckar på gummi omedelbart

Mögelfläckar är en speciell typ av smuts, löst sagt en mögel som fortfarande är död. Därför kan de avlägsnas från gummi med metoder som liknar mögel. Det är viktigt att använda icke-slipande rengöringsmedel. Fina repor och räfflor utgör annars den idealiska grogrunden för ny tillväxt.

Mögelfläckar är en typ av torrmögel

Om det har bildats mögelfläckar tyder det på ett fuktproblem. De mestadels små gråa och svarta fläckarna i början är ett slags indikator på att mögeltillväxt är att vänta förr eller senare.

Dessa fläckar uppstår på tvättmaskinens gummi när trumman inte får tillräckligt med tid att torka ut. Med medelhög tvättfrekvens räcker det med en och annan ventilation genom öppning. Blir det något längre tvättuppehåll med stängd lucka börjar det bildas mögel.

Motverka mögelfläckarna med ökande aggressivitet

Mögelfläckar är inte bara i de tidiga stadierna av bildandet. Ju tidigare de upptäcks, desto lättare är de att ta bort. De första punkterna kan elimineras, till exempel på tvättmaskinen genom att djärvt torka ut gummivecket efter varje tvätt. En droppe sköljmedel på trasan har också en vårdande effekt på gummit och rekommenderas som ett typiskt hushållsmedel för gummivård.

För alla avancerade mögelfläckar rekommenderas följande hushålls- och rengöringsprodukter, som bör användas med ökande aggressivitet och effektivitet:

  • Citronsyra utspädd med vatten (blandningsförhållande ca 1:5)
  • Vinägervatten med vit hushållsvinäger (blandningsförhållande ca 1:3, kort exponeringstid, eftersom vinäger kan angripa gummi
  • Blanda bakpulver med vatten för att bilda en mosig pasta, kan verka längre
  • Sprit (minst sjuttio procent) för intensiv avtorkning
  • Väteperoxid, utspädd tre procent ofarlig, sex och tio procent användbar, i högre doser (upp till 30%) frätande och förbjuden att sälja till privatpersoner
  • Flytande ammoniak (25 procent) är relativt aggressivt (ammoniak) och bör endast användas med skyddskläder och andningsskydd Skölj väl och tydligt flera gånger
  • Spjutvatten, giftigt blekmedel med klor för gamla och djupa fläckar
tips och tricks
Om du rengör gummi regelbundet blir det knappt några mögelfläckar. Problemet är de «glömda» fläckarna i veck eller bakom gardiner.
Weiterlesen:
Måla betong » Steg-för-steg-instruktioner
Ссылка на основную публикацию