0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ta bort ljusvax — från metall

Ta bort ljusvax — från metall

Ljusvax fäster ganska bra och kan bara tas bort med lite ansträngning. Det finns dock några praktiska lösningar, speciellt för metall, eftersom materialet är mycket robust. Detta svarar snabbt på frågan «Hur får jag bort ljusvax från metallen?».

Ta bort ljusvax från metall

Särskilt metallljusstakar ser bara vackra ut om de inte är täckta för mycket med vax. Det är därför det är viktigt att ta bort vaxet regelbundet. Men hur? Att repa hjälper till viss del, eftersom man bara tar bort de tjockare bitarna, men en vaxfilm finns alltid kvar. Och du måste också vara försiktig så att du inte repar metallen. Detsamma gäller för större metallföremål. Använd därför en plast- eller träskrapa för att skrapa bort den.

Vaxet är lättast att skrapa bort när det är riktigt jobbigt. Placera därför metallföremålet i frysen i en timme.

Tricket: värme

När du har tagit bort det mesta av vaxet är det dags för finputsningen. Du kan sätta en metallljusstake i ugnen. Vid 100°C (faktiskt tidigare) smälter ljusvaxet på det, dutta sedan av det med hushållspapper. Upprepa processen om det första passet inte tar bort allt vax.

Alternativet är att placera metallföremålet i en skål med kokande vatten. Vaxet smälter, flyter upp till ytan och stelnar när vattnet svalnar. Du kan också behandla glas på detta sätt, men vattnet ska inte vara kokhett, det ska vara lite svalare så att glaset inte spricker.

Om metallen som vaxet sitter på inte är rörlig, till exempel ett bordsben, använd ett strykjärn. Lägg en bit hushållspapper under strykjärnet. Hushållspappret suger upp ljusvaxet som har tagit slut från strykningen. Denna metod är även lämplig för vax på tapeter eller parkett.

Weiterlesen:
Dammsugare för hundhår » Vilken är lämplig?
Ссылка на основную публикацию