37 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Källarlukt — hur du tar bort den från dina tillhörigheter

Källarlukt – hur man tar bort det från dina grejer

Det spelar ingen roll om det är möbler eller kläder, efter en stund i källaren luktar dessa saker ofta unket. Och visst vill man bli av med den där källarlukten innan man tar på sig den där ylletröjan eller ställer upp en fåtölj. Vår artikel ger dig tips om detta och avslöjar också hur du kan förhindra lukten av källaren.

Eliminera källarlukt

Den typiska unken lukt i en källare beror på att källaren inte ofta ventileras och är ganska fuktig.

Lukten fastnar inte bara på kläder och möbler, den kan till och med komma in i lägenheten om du öppnar källardörren.

Ta bort källarlukt från textilier

Stoppade möbler och kläder bör helst inte förvaras i källaren alls. Om klädseln kan tas bort från möbler, lägg den i tvättmaskinen. Tvätten är också tvättad, och så varm som möjligt. Om detta inte är möjligt, skicka textilierna till kemtvätt. Det är också viktigt att du låter dem torka i solen om möjligt. I den friska luften försvinner även källarlukten.

Föremål av trä tar däremot inte lika starkt av lukten och kan snabbt tas bort med lite kaffe eller bakpulver.

Bli av med mustighet i källaren från skor och resväskor

Skor och resväskor är också känsliga för källarlukt, även om det är mindre problem för skor. Det är lite annorlunda med resväskor, eftersom det är meningen att kläder ska transporteras dit. Men principen för att bli av med källarlukten är densamma.

För det första bör du torka av ytan med lite vinäger eller alkohol. Detta fungerar åtminstone för skor och resväskor av plast, men läder ska inte behandlas med vinäger. Lägg sedan bitarna i friska luften.

Du kan också använda några huskurer för att bli av med källarlukten. Lägg till exempel en skål med kattsand, salt eller kaffe i dina skor eller resväska. Stäng resväskan eller täck skorna och låt dem stå på en torr plats i några dagar. Gör ett dagligt lukttest och byt ut medlet vid behov.

Weiterlesen:
Lägga till en källare » Du har dessa alternativ

Förhindra lukten av källaren

Du måste vidta försiktighetsåtgärder för att se till att dina saker som förvaras i källaren inte antar en källarlukt. En lösning är att ventilera källaren så regelbundet som möjligt. Men det betyder inte att du alltid ska lämna källarfönstren öppna. Att öppna fönstren på vid gavel i tjugo minuter sent på kvällen eller på morgonen räcker, helst i svalt och torrt väder.

Dessutom ska källaren inte vara för trångt. Om luften inte kan cirkulera kommer rummet inte att ventileras ordentligt. Det är också användbart att använda metallhyllor, eftersom de inte orsakar eller behåller lukt.

Om din källare generellt är mycket fuktig är det bäst att ställa in en avfuktare. Den använder lite ström, men du behöver inte bry dig lika mycket om att rengöra dina lagrade saker senare.

Ссылка на основную публикацию