0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur man tar bort fruktfläckar från kläder

Hur man tar bort fruktfläckar från kläder

Även om frukter och frukter smakar gott, lämnar de också fläckar när saften droppar på kläderna. Då gäller det att ta bort fruktfläckarna från kläderna så snabbt som möjligt.

Ta bort fruktjuice från textilier

Om det droppar juice från jordgubbar, björnbär eller andra färgande frukter på dina kläder ska du inte tveka och försöka ta bort fläcken omedelbart. Det finns olika hushållsmedel, men även industriellt tillverkade rengöringsmedel.

Steg 1: Skölj fläcken med vatten

För de flesta fläckar är det första steget att skölja dem med vatten (fett kan endast användas för morots- eller maskrosfläckar) Mineralvatten fungerar särskilt bra eftersom kolsyran påskyndar nedbrytningen av färgämnena, vilket till och med gör att björnbärsfläckar bleknar. är på väg och det finns inget kolvatten i sikte, men kranvatten fungerar också.

Steg 2: Behandla fläcken på ett speciellt sätt

Nu måste du ta itu med fläcken ännu mer. Hushållsmedel som citronsaft och bakpulver lämpar sig för detta, men givetvis även konventionella fläckborttagningsmedel som kan hantera vilken fläck som helst och därför inte bör saknas i något hushåll med små barn.

De flesta hushållsmedel och fläckborttagningsmedel används genom att fukta plagget något, applicera medlet och låta det verka och sedan skölja ur det igen. Så fungerar det i alla fall med galltvål, bakpulver och fläckborttagningsmedel. När du använder citronsyra behöver du inte förväta fläcken.

Det är viktigt att du i varje fall kontrollerar om tvättgodset tål behandlingen. Bakpulver är ganska säkert, men citronsyra kan orsaka ljusa fläckar, liksom fläckborttagningsmedel. Prova ett oansenligt område, helst innanför fållen, för att se om färgen håller genom att applicera produkten på tyget och sedan gnugga det med en vit trasa. Om duken förblir vit är allt bra.

3. Tvätta textilier

Efter varje behandling med huskur eller industrirengöring ska du tvätta kläderna. Detta tar inte bara bort eventuella kvarvarande färgrester, tvätten tvättas helt och alla rester av det valda rengöringsmedlet tas bort.

Weiterlesen:
Polystyrenplattor i modelltillverkning » Möjliga användningsområden
Ссылка на основную публикацию